Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši vicekancelar

Joschka Fischer: Merkel provodi 'fatalnu' politiku prema Grčkoj

fischer
Foto: BREUEL-BILD/DPA/PIXSELL
27.07.2015.
u 20:40

Kazao je kako Merkel i ministar financija Wolfgang Schäuble donose odluke 'fatalne za Njemačku i Europu'

Joschka Fischer, bivši njemački vicekancelar i ministar vanjskih poslova napao je njemačku kancelarku Angelu Merkel zbog politike koju zemlja provodi prema Grčkoj, javlja thelocal.de

Kazao je kako Merkel i ministar financija Wolfgang Schäuble donose odluke 'fatalne za Njemačku i Europu'.

Smatra kako je Njemačka tijekom pregovora oko reformi u Grčkoj povukla potez koji predstavlja 'neviđeni raskid' s prošlošću. Osvrćući se na pregovore s Grčkom, Ficher je izjavio kako su Merkel i Schäuble pregovarali bez mogućnosti kompromisa, a optužio ih je kako su se vodili samo njemačkim interesom i željom da Europu pretvore u 'njemačku utjecajnu sferu'.

 - Izbor koji je Njemačka ponudila Grčkoj bilo je 'ili izađite ili ćete postati europski protektorat i izgubiti svaku nadu za ekonomskim oporavkom', kazao je Fischer.

>> Grčka platila više od 6 milijardi dugova MMF-u i ECB-u

Komentara 16

JE
Jednakost
21:23 27.07.2015.

Ovo su neki specijalni ratovi, zdrobis zemlju bankom i "slobodnim trzistem". Prvo pdmitis politicare, pa pokupujes im telekomunikacije, male banke, energetiku,...zatim povisis cijene svega, srusis im Vladu, postavis svoju Vladu, zatim ih prezaduzis, ubijes ih kamatama i osiguranjima,.....i onda su tvoji za sva vremena,....roblje.

DU
Deleted user
21:19 27.07.2015.

Jadni Grci, smanjuje im se trinaesta i četrnaesta plaća za 30%. A naši ljudi koji toliko mjeseci nbisu dobili plaće morati će im u tom njihovom teškom stanju pomagati. Sinoć se onaj jedan u bijelim hlačicama i polo majici žali da će morati prodati jahtu od nekoliko desetaka tisuća eura jer će mu godišnji porez biti oko dvije tisuće. I sada ja s njim trebam suosjećati.

Avatar kravata
kravata
21:14 27.07.2015.

A to je taj buntovnik kojji bacao kamenje na policiju a posle ga ta ista policija morala cuvat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije