Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin u Srbiji

Maloljetnu Ivanu silovao, usmrtio motikom pa zakopao

ivana podraščić
02.10.2014.
u 17:44

Ivana je, prema riječima roditelja, 29. srpnja otišla od kuće i od tada se nikome nije javljala

Srbijanski ministar policije Nebojša Stefanović rekao je danas da je pronađeno beživotno tijelo Ivane Podraščić (14), koja je nestala prije dva mjeseca. Isto tako rekao je i da je počinitelj toga ubojstva uhićen.

Riječ je o osobi koja je višestruko osuđivana za razna kaznena djela, istakao je Stefanović na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare. Neslužbene informacije govore da je surovi ubojica Darko Korstić (39) nesretnu djevojčicu silovao, a onda motikom usmrtio. Potom ju je umotao u deku i spužvu i pokopao u iznajmljenoj kući u naselju Rakovica.

Ivana je, prema riječima roditelja, 29. srpnja otišla od kuće i od tada se nikome nije javljala. U razgovoru za medije rekli su tada da je Ivana i prije toga znala otići na nekoliko dana od kuće, ali da se uvijek vraćala kući. Majci je tada rekla da je otišla u provod s društvom iz Zemuna. Prvi nalazi govore da je Ivana preminula nasilnom smrću sredinom kolovoza kao i da je njezino tijelo pronađeno u poodmakloj fazi raspadanja.

Mediji podsjećaju i da je Ivana bila učenica OŠ Svetislav Golubović Mitraljeta, da je slabo pohađala nastavu te da je u kolovozu trebala polagati razredni ispit iz gotovo svih predmeta. Kostić je policiji poznat i ranije s obzirom na to da je 1993. godine počinio ubojstvo jedne starije žene. Sumnja se da je pored ovoga ubojstva Kostić odgovoran i za nekoliko silovanja.

Ovo je u dva mjeseca drugi stravični zločin u kojima su smrtno stradale djevojčice, a koji su potresli Srbiju. Prije dva mjeseca ubijena je i 15-godišnja Tijana Jurić. Nju je prvo automobilom udario, a zatim oteo, silovao i na kraju zadavio mesar koji je poslije nekoliko dana pronađen i od tada se nalazi u pritvoru. 

>> Monstrum koji je ubio Tijanu: Začepio sam joj usta da ne vrišti

>> 'Udario ju je automobilom, skinuo joj odjeću, tukao i udavio'

Komentara 6

JU
juma
18:06 02.10.2014.

Djevojčica ima 14?! godina i danima ne dolazi kući? Gdje su bili roditelji, centar za socijalnu skrb i ostale institucije koje se trebaju brinuti o djeci problematičnog ponašanja? Ovako je sve išlo svojim prirodnim tokom. Odlazi na provod s društvom i naidje na manijaka koji ju siluje i ubije. Djeca u tim godinama još ne razumiju puno stvari i ne znaju kakav je svijet u kojem se kreću. Na kraju u pravilu završe na stranicama crne kronike.

HR
hrxxx111
19:03 02.10.2014.

2 ulova srpske policije ove godine. A kod nas se samo vrte slike nestalih po portalima

MO
morpheus11
22:17 02.10.2014.

I to je ucinio pripadnik manjine. Iste one manjine kojoj pripadaju dva decaka koja su usmrtila starca radi 3 €.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije