Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločin

Jean-Michela Nicoliera ubio je Spasoje Petković Štuka

jean nicolier
VL
09.01.2012.
u 20:05

Štuka je "propjevao" o zločinima na Ovčari i priznao da je ubio nekoliko ranjenika. Udruga traži da DORH pokrene istragu

Francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera ubio je Spasoje Petković zvani Štuka koji je ranjenog i premlaćenog Francuza izveo iz hangara na Ovčari i ispalio mu metak u glavu, otkrila je Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika, koja se bavi i istraživanjem ratnih zločina u Srijemu. Predsjednik Josipović uoči obilježavanja dana pada Vukovara Jean-Michelovoj majci i bratu uručio je posmrtno odličje, a zahvaljujući toj udruzi, Nicolier je uvršten i u registar branitelja.

– Štuka je u Srbiji poznat kao izdajnik jer je "propjevao" o zločinima na Ovčari i priznao da je ubio nekoliko ranjenika, među njima i Jean-Michela. Prikupljajući materijale o Nicolieru, došli smo do saznanja da brojni svjedoci u Hrvatskoj i na beogradskom suđenju za Ovčaru optužuju Štuku za monstruozna ubojstva starih, iznemoglih, djece i cijelih obitelji – kaže Antun Ivanković, predsjednik Udruge.

– Tražimo od DORH-a da hitno pokrenu istragu protiv Štuke – kaže Ivanković podsjećajući da taj zlikovac slobodno živi u Srbiji.

Komentara 24

OB
-obrisani-
20:35 09.01.2012.

To što je on pjevao ne znači ništa, ako je ubio ima da odgovara, a ako je pomagao u istrazi to mu onda može bit samo olakotna okolnost prilikom izricanja presude, ali presude mora biti. To samo ovdje ima, daa nekog ubiješ i kažeš: \"ali onaj drugi je ubi petoricu\" i odmah si pokajnik kojeg nitko ne dira. Tako je onaj Fehir koji je priznao da je ubio nekoga, pa je optužio Glavaša da mu je naredio, vjerovatno lažno, i onda Fehiru koji je ubio ni dana zatvora a Glavašu koji nije ubio 10 godina. Toga nema nigdje.

Avatar slavonika
slavonika
08:07 10.01.2012.

thekurcula....vidimo mi tvoju objektivnost na djelu. Ne znam da li ti je poznata činjenica da je Hrvatska proglasila neovisnost nakon referunduma i bila međunarodno priznata država još 1991 ??? Na temelju međunarodnog prava 1991. godine je tadašnja srbizirana \"JNA\" bila okupatorska sila a svi oni koji su bili žitelji Vukovara i prigradskih naselja i nosili ili na drugi način bili vezani uz tu \"vosjku\" su bili paravojska ili paramilicija ili kako se već niste zvali. Dakle kada nešto pišeš trebaš pisati na temelju činjenica pa tako riječ paramilitarnih koristiš na krivom mjestu i izvrčeš povijest odnosno izvrčeš istinu. To što Srbija odnosno Jugoslavoja ili kao se već niste zvali, nije priznala RH to je nebitno niti pravno ima učinka. Dakle vaša se ne pika. O ostalom dijelu teksta n želim jer bih pisao do neredne godine a ovdje tome nema mjesta. No bitnija je činjenica što ti, jasno i javno, svojim tekstom ne priznaješ RH i ne priznaješ europske odluke i odluke međunerodne zajednice. Mislim da si i više nego jasan i mislim da bi policija trebala krenuti i akciju jer bolje je spriječiti nego liječiti.Kao i s onim traktorskim pjevačima u Vukovaru.

SU
suzzieQ
20:29 10.01.2012.

Posmrtni ostaci Jean Michel Nicolliera još nisu pronađeni. Zanima me da li će ove naše političke amebe sad kada je ovaj Štuka to priznao pitati gdje mu se nalazi tjelo i da li će itko iz Večernjeg LIsta možda sjetiti se to ispitati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije