Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.10.2014. u 07:45

EU bi Srbiji zbog veličanstvenog dočeka “nečastivog iz Moskve” mogao u procesu pristupanja dodijeliti žuti ili čak crveni karton

Iako za veličanstveni doček ruskog predsjednika srbijanska politička vrhuška ima opravdanje u proslavi 70. obljetnice oslobođenja Beograda, to je ipak svojevrsni politički “ruski rulet”. Vučić i Nikolić znaju da je u revolveru jedan metak, no ne znaju hoće li i ga dobiti ravno u sljepoočnicu, a ne znaju ni tko će povući obarač.

U vremenu kada je Bruxellesu Vladimir Putin postao personifikacija neprijatelja i političkog zla, EU bi Srbiji zbog veličanstvenog dočeka “nečastivog iz Moskve” mogao u procesu pristupanja dodijeliti žuti ili čak crveni karton. Pokušaj da se pomiri proces eurointegracija s izuzetno dobrim odnosima s Rusijom mogao bi biti poguban, osobito u svjetlu činjenice da je pridruživanje EU jedan od temeljnih političkih ciljeva premijera Vučića.

No Beograd mora biti u jako dobrim odnosima s Rusijom zato što energetska industrija u Srbiji gotovo potpuno ovisi o ruskim državnim naftnim kompanijama. Jedan mig nezadovoljnog Putina mogao bi Srbiju baciti na koljena. Za njega je ovo je izuzetno važan posjet zato što želi pokazati EU kako je njegov politički utjecaj na jugoistoku Europe neupitan i da može biti još dublji.

>> Putin: Smanjit ćemo isporuku Europi ukrade li Ukrajina plin

>> Srbija-Rusija, ne treba nam Unija, klicalo se iz publike

Komentara 39

PO
podravec
10:29 17.10.2014.

Kad ćete na konačno prestati maltretirati sa Srbijom. Ovaj bezobrazluk je već prevršilo svaku mjeru. Nek rade što hoće ali daleko im kuća.

Avatar El Indio
El Indio
08:15 17.10.2014.

Ma sta je to srbija? EU nagovora srbiju za taj program ili je srbija sama poslala zahtjev za clanstvo? A rusija ako ima koristi od nje neka si je slobodno pripoji i federaciji

IL
Ivanina@Livada
09:13 17.10.2014.

EU je kao Titanik. Najbolji brod koji tone. Rusija je budućnost. U zadnjih 15 godina EU je imala privredni rast od 53% a Rusija od 1243%.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije