Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Curenje radijacije

Japan: Pronađena tijela dvojice radnika nuklearke u Fukushimi

nuklearka (1)
Reuters
03.04.2011.
u 09:32

Tijekom obdukcije na poginulim radnicima uočeno je više ozlijeda glave, te su od posljedica krvarenja preminuli

Tijela dvojice radnika koji su poginuli pri udaru tsunamija na nuklearku Fukushima Daiichi pronađena su u podrumu turbine reaktora broj 4, javlja BBC. Njihova su tijela pronađena prošlu srijedu, no tek su sada predani obiteljima jer je bila nužna njihova dekontaminacija.

Iz Tokyo Electric Power Company (Tepco), koja upravlja nuklearkom, izjavili su kako su poginuli Kazuhiko Kokubo (24) i Yoshiki Terashima (21) stradali pokušavajući zaštiti nuklearku od oštećenja. Tijekom obdukcije na poginulim radnicima uočeno je više ozlijeda glave, te su od posljedica krvarenja preminuli.

U Fukushimi se i dalje bore sa istjecanjem radioaktivne tekućine u more, a vlasti umiruju stanovništvo objašnjavajući kako se koncentracija radijacije brzo raspršuje i smanjuje u moru, te kako nije vjerojatno da će ugroziti zdravlje ljudi.

Priznaju ipak kako bazeni s kontaminiranom vodom koji se nalaze na području nuklearke otežavaju napore da se što prije stabiliziraju reaktori. Umjesto jučerašnje ideje da se rupa začepi betonom, danas je objavljeno kako će curenje radijacije pokušati zaustaviti upijajućim polimerima.

Iz vlasti pak upozoravaju kako bi do konačnog zaustavljanja istjecanja radijacije u more moglo proteći i nekoliko mjeseci.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Idler 3
Idler 3
11:09 03.04.2011.

\"...pri udaru tsunamija na nuklearku ...\"...znači Japanci grade nuklearke uz obalu iako jako dobro znaju koliko potresa i plimnih valova dožive sam u jednoj godini !? Sve se više razočaravam u njih mada je moguće u tekstu krivo napisano.

AA
aabbcc
11:18 03.04.2011.

03.04.2011. u 11:09h Idler 3 je napisao/la: \"...pri udaru tsunamija na nuklearku ...\"...znači Japanci grade nuklearke uz obalu iako jako dobro znaju koliko potresa i plimnih valova dožive sam u jednoj godini !? Sve se više razočaravam u njih madaa je moguće u tekstu krivo napisano. ______znaju sta rade, nuklearka na obali zagadjuje prostor u radijusu 1/2 kopna.

DU
Deleted user
15:42 03.04.2011.

on na svojim otocima oskudijevaju u teritoriju. no, po svemu sudeći, glavni uzrok ovim užasnim problemima je \"menadžerska štednja\", jer su odavno bili upozoravani da trebaju poboljšati sigurnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije