Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.04.2015. u 08:20

Zar je mržnja dosegla tolike razmjere da jadnik ubija jadnika u ime nekog svog Boga?

Danas ima više kršćanskih mučenika nego u prvom stoljeću, kazao je papa Franjo. Kršćane se proganja u Iraku, Siriji, Pakistanu, afričkim zemljama... Proganjaju ih oni koji drže u rukama vlast i oružje. Ali da će kršćanske vjernike ubiti muslimanski vjernici na istom plovilu, oni koji su u istoj situaciji, koji zajednički bježe iz rata, bilo je gotovo nezamislivo.

Zar je mržnja dosegla tolike razmjere da jadnik ubija jadnika u ime nekog svog Boga? Dogodilo se i to. Nakon vjerske svađe migranata na plovilu, muslimanski izbjeglice bacili su u more 12 izbjeglica katoličke vjere.

Talijanska policija uhitila je u Palermu 15 migranata osumnjičenih da su ubili kršćanske izbjeglice. Na plovilu kojim su krenuli 14. travnja iz Libije prema Italiji došlo je do vjerske svađe i muslimani, državljani Senegala, Malija, Gvineje Bisao i Obale Bjelokosti, bacili su u more druge osobe. Preživjeli su ispričali što im se dogodilo. Na plovilu je bilo 105 osoba uglavnom iz Senegala i Obale Bjelokosti. Na pučini je došlo do svađe. Osobama iz Nigerije i Gane, koje su bili u manjini, drugi su zaprijetili da će biti bačeni u more jer su kršćanske vjere. Prijetnja je pretvorena u zločin. Svjedoci su ispričali kako su se ostali kršćani spasili tako što su se međusobno držali kao u nekom lancu.

Talijanski ministar pravosuđa Andrea Orlando potpisao je dokument za uhićenje 15 osoba jer se sve dogodilo u međunarodnim vodama. Dolazak izbjeglica muslimanske vjere u Europu trebao bi navesti i na razmišljanja o sigurnosti. Europska unija do sada je žmirila pred problemom migracija i praktički sve prepuštala Italiji. Općenito je politika Bruxellesa prema Sredozemlju bila slijepa. No, val migranata koji zapljuskuje talijansku, ali time i europsku obalu, kao i mržnja prema kršćanima koju oni očito nose u sebi, trebala bi zabrinuti Bruxelles. A napadi turskog predsjednika Erdogana na papu Franju zbog izraza genocid za pokolj Armenaca, koji su počinili Turci prije sto godina, zasigurno ne pomaže cijeloj situaciji.

>> Muslimanski izbjeglice bacili u more 12 izbjeglica katoličke vjere

Komentara 15

Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
14:07 19.04.2015.

religione di merda, rekli bi talijani..bitno je da su svoje žene pokrili od glave do pete, a zločini i ubijanje ljudi je manje bitno.. pljuc

MR
mrkoje
13:13 19.04.2015.

pa bush ubija na stotine hiljada u ime "svog boga", obama ga sledi, a genocid u palestini gdje ubijaju i djevu...e to nas malo i podsjeca na neke stvari

Avatar deziderij
deziderij
09:17 19.04.2015.

Nisu to jadnici nego teški bolesnici koji su zaraženi vjerskim fanatizmom zbog kojeg su spremni ubiti i život dati i to je i više nego užasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije