Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova tragedija

Iz Sredozemnog mora spašeno više od 500 migranata

izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
26.05.2016.
u 20:18

Brodovi Bettica i Bergamini talijanske ratne mornarice spasili su 562 osobe i iz mora izvukli sedam leševa, ali se strahuje kako ima još mrtvih

Nova tragedija izbjeglica u Sredozemnom moru. Prevrnula se ribarica na 20 milja od obale Libije na kojoj je bilo oko 600 migranata. Brodovi Bettica i Bergamini talijanske ratne mornarice spasili su 562 osobe i iz mora izvukli sedam leševa, ali se strahuje kako ima još mrtvih koji su možda bili u utrobi plovila koje se prevrnulo i potopilo.

S ratnog broda, fregate Bergamini, koji je do mjesta nesreće plovio 25 milja na sat, snimljeno je potapanja plovila s migrantima. Zapovjednik raketne fregate Bergamini, admiral Salvatore Vitiello, kazao je kako se njegov brod nalazio oko 6 milja udaljen od nesreće kada je dana uzbuna. 

„Krinuli smo prema mjestu nesreće najvećom brzinom. Zamislite si naš brod od 6.000 tona kako plovi 25 milja na sat“, ispričao je admiral Vitiello i s velikim zadovoljstvom naglašava uspjeh, zajedno s patrolnim brodom Bettica, spašavanja migranata. 

„Znate kako je lijepo vidjeti sve te mlade osobe iz subsaharske Afrike kako plaču od sreće, prstima pokazuju slovo V i viču freedom, freedom...“, priča Vitiello, koji već 105 dana nije bio na kopnu, jer sudjeluje u operaciji „Sigurno more“ i vjerojatno će ostati na moru do daljnjega. 

Stara drvena ribarica s migrantima iz Gane, Čada, Nigerije...se prevrnula i da im nisu došli pomoći brodovi talijanske ratne mornarice zasigurno bi svi poginuli na putu iz Libije prema Italiji. U posljednjih tri dana spašeno je oko 6.000 migranata-brodolomaca

>>Afrika se seli u Europu: Izbjeglo 15 milijuna ljudi

Komentara 6

DA
Darko22
22:44 26.05.2016.

Sve sami crnci koliko vidim, a od kojeg to rata oni bježe ? A od genetike se ne može pobjeći. Od nikakvog rata oni ne bježe, ali će ga zato uzrokovati u Europi.

OB
ObrenM
20:40 26.05.2016.

Toliko novca trositi na spasavanje potencijalnih samoubojica,koji znaju da ce ih spasavati barem doplovili na orahovoj ljusci.Da ih je malo prepustiti cudima mora brzo bi im se smanjio entuzijazam za novim zivotom.Po broju dosada izbjeglih moglo bi se pomisliti da bukti 3 svijetski rat,a osobno ne znam za neki veliki rat u njihovoj blizini.Da su ovoga domovinskog rata tako postupali Hrvati danas Hrvatske nebi bilo.Radi Angele ce mo pored ovakovog naseg siromastva morati izgraditi stotine stanova i dati im debele materijalne pomoci,a nas puk neka nastavi sa usavrsavanjem kontejner sistema.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
02:51 27.05.2016.

I zakaj ih onda lijepo nisu vratili u Libiju????Zasto ih dovoze u EU?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije