Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Da ga ne bi koristile iračke snage

Islamska država raznijela poznati hotel u Mosulu

Mosul
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
22.01.2017.
u 19:44

Koalicija koju predvodi SAD u akciji oslobađanja Mosula od Islamske države iračkim snagama daje zračnu i kopnenu podršku.

Borci Islamske države u petak su raznijeli poznati hotel u zapadnom Mosulu kako bi spriječili da ga iračke snage koriste kao bazu tijekom svoje ofenzive na taj grad, prenijeli su u nedjelju svjedoci. 

Dvoje svjedoka su telefonskim putem rekli kako se čini da je Mosul Hotel, sagrađen u obliku stepenaste piramide, nagnut prema jednoj strani nakon dvije eksplozije. Svjedoci su htjeli ostati anonimni jer militanti Islamske države ubijaju one koji su ulovljeni pri komunikaciji s vanjskim svijetom.

Mosul Hotel se nalazi u blizini rijeke Tigris koja teče središtem grada. Iračke snage gotovo su osvojile istočni dio grada, te se pripremaju na napad na zapadnoj obali rijeke. Iračka vojska je u nedjelju objavila kako im za osvajanje cjelokupnog istočnog dijela grada nedostaje još samo četvrt al-Rashidiya na sjeveru. 

Koalicija koju predvodi SAD u akciji oslobađanja Mosula od Islamske države iračkim snagama daje zračnu i kopnenu podršku. Militanti te terorističke skupine osvojile su taj drugi najveći irački grad 2014., kad su osnovali i samoprozvani kalifat koji se proteže Irakom i Sirijom.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar western_star
western_star
20:39 22.01.2017.

ja ipak mislim kako,je njihov ministar turizma odlučio ne baviti se tom djelatnosti te hotel vidi kao nešto suvišno. ..

SL
slovenc007
22:29 22.01.2017.

A đe čemo sad na dopust?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije