Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči blagdana

Irinej umjereniji u ovogodišnjoj uskršnjoj poslanici

patrijarh Irinej
Jurica Galoić/PIXSELL
17.04.2014.
u 15:36

S istom ljubavlju u uskrslom Kristu i toplim molitvama pozdravljamo i svu našu braću i sestre u Dalmaciji i Lici, na Kordunu, u Baniji, Slavoniji i Baranji - pročitao je patrijarh Irinej

Za razliku od božićne poslanice koja je izazvala velike rasprave kada je čestitao Božić pravoslavnima "u Dalmaciji, Hrvatskoj, Slavoniji, Lici, na Kordunu i Baniji", ocijenivši kako se "pitanje i progon ćirilice koristi kao paravan za nastavak progona Srba u Hrvatskoj", srpski patrijarh Irinej je u uskršnjoj poslanici koju je pročitao u Patrijaršiji u Beogradu, puno umjereniji.

Posebno se obratio pravoslavnima na Kosovu, Bliskom istoku i Ukrajini.

- S istom ljubavlju u uskrslom Kristu i toplim molitvama pozdravljamo i svu našu braću i sestre u Dalmaciji i Lici, na Kordunu, u Baniji, Slavoniji i Baranji - pročitao je patrijarh Irinej ne spominjući kao božićnoj poslanici Hrvatsku, Dalmaciju, Liku...

Podsjetio je kako pravoslavni vjernici žive i u Republici Srpskoj, BiH, Crnoj Gori, Sloveniji. Posebno se obratio Srbima, pravoslavnim vjernicima koji žive na Kosovu gdje "naša stradala braća i sestre slave pobjedu dobra nad zlom, života nad smrću i Krista uskrslog nad demonskim silama tame, iako su u okovima neslobode, obespravljenosti i diskriminacije".

>>Traži se nasljednik: Hrvatskoj bi odgovarao episkop Grigorije

Komentara 4

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
16:11 17.04.2014.

afer ti niemaš svoju crkvu, ti si vernik tuđe crkve

AF
afer
15:53 17.04.2014.

S istom ljubavlju u uskrslom Kristu i toplim molitvama pozdravljamo sve vjernike u Beogradskom pašaluku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije