Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SCOTLAND YARD

Hidžab odsada kao opcija službene policijske uniforme

Scotland Yard
Foto: Facebook
24.08.2016.
u 13:35

Kako bi ohrabrili muslimanke da uđu u policijsku službu omogućen im je hidžab kao dodatni dio uniforme

Dok se Njemačka i Austrija zalažu za uvođenje zakona kojim bi se zabranilo bilo kakvo pokrivanje glave žena, od kojih je najekstremnija burka, a najrašireniji hidžab, Škotska policija donijela je sasvim drugačiju odluku.

"Hidžab je sada opcija na službenoj policijskoj uniformi" - objava je koja stoji na Twitteru.

I dok građani Škotske pozdravljaju ovu odluku, većina komentara jasno pokazuje negodovanja, smatrajući kako policija treba biti religijski neutralna

"Hoće li i Kršćanima dopustiti nošenje ogromnog križa na uniformi?" - pita se jedan od komentatora.

Prema Pisanju Telegrapha, odobravanje hidžaba na uniformama uvodi se prvenstveno kako bi ohrabrili pripadnice muslimanske vjere, ali i sve ostale, da se pridruže policijskim redovima.

"Nadam se kako će ovaj dodatak doprijeniti raznolikosti našeg osoblja, čime obogaćuju svoje životne vještine" - rekao je jedan od šefova policije Phil Gormley.

Ipak, treba istaknuti kako je Britanska policija hidžab kao opciju na uniformi, uvela već prije desetak godina.

>> Austrijski političari pozivaju na zabranu burke

Komentara 9

DI
dokazano.istinito
00:06 25.08.2016.

vidi se da taj koji je komentirao " hoce li se dopustiti kriz ..blabla" nema pojma o hidzabu..hidzab nije nista drugo nego marama na glavi zene...uzmite pravoslanu zenu ,pogledajte joj maramu na glavi,i vi cete misliti da je zena pravoslavkaa zapravo muslimanka ,ako joj dodamo muslimana u blizini, a muslimanka iraka ili irana,ili sirije itd ako je blizu popa pravoslavca vicete misliti da je muslimanka zapravo pravoslavka...zatim uzmite jednu zenu katolicku,pa pored nje postavite zene muslimanku vi cete je mozda prepoznati da je katolkinja jedino ako joj boja ivice marame na glavi ....dakle marama nije vjerski simbol nego vjerska odjeca skojom se odjevaju kako smo napisali i muslimanke,i zidovke, i krscani ..a kriz je simbol,jer niti jedan musliman, zidov, hindus ne identificira se sa krizom.

SB
silvia_bilic
16:45 24.08.2016.

Bljuv ?!!!!

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
22:48 24.08.2016.

A ako u Arapskim zemljama nosiš lančić sa križem mogu te osuditi na par godina zatvora. U Europi je to sve muslimanski lobi i borci za ljudska prava koji su prvi za prihvat takvih pravila a kad se događaju teroristički napadi nemaju komentara, to im valjda dođe pod normalno. Granice, pravila i europski način života postoji sa razlogom i stvarao se stotinama godina da bi ga sad mijenjali u dvije tri godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije