Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže i odštetu

Hashim Thaçi: Tužimo Srbiju za genocid

hashim thaci
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
26.05.2015.
u 18:30

Thaçi je to najavio na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda na kojoj se raspravljalo o Kosovu

Kosovski ministar vanjskih poslova Hashim Thaçi kazao je da će Priština pokrenuti tužbu protiv Srbije za genocid i tražiti odštetu.

Thaçi je to, piše B92, najavio na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda na kojoj se raspravljalo o Kosovu. Otkrio je i da je već pripremljena potrebna dokumentacija, ali i da bi, s druge strane, Beograd i Priština uskoro trebali ''pristupiti međusobnom priznavanju''.

Prvi čovjek kosovske diplomacije zatražio je i neovisnu međunarodnu istragu o oružanom sukobu u Kumanovu gdje je ubijeno osam makedonskih policajaca i 14 napadača. Optužbe Dicka Martyja (istražitelja Savjeta Europe o trgovini organima tijekom NATO-ova bombardiranja 1999. godine) odbacio je kao ''besmislene", a navode o težnjama za stvaranje “Velike Albanije“ kao “neosnovane“.

>>Projekt Velike Albanije završit će kao i projekt Velike Srbije

Komentara 36

DU
Deleted user
18:50 26.05.2015.

Treća tužba protiv Srbije za genocid,apsolutni svjetski rekorderi !!!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:43 26.05.2015.

A Hrvatskoj su Srbi napravili oko 30 milijardi dolara štet i mi ih nismo tužili, a vama su napravili oko 12 milijardi i tužite...ali vi imate vlade koja znaju nacionalne interese!

TR
Trnjanec
18:36 26.05.2015.

Jednom će se svijetu obiti o glavu što nisu prošle ni bosanska ni hrvatska tužba za genocid, a nažalost neće ni kosovska. Doći će opet do "bombardovanja".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije