Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Održan sastanak stranačkog vrha

Francuska Nacionalna fronta i dalje protiv eura

Marine Le Pen
Reuters/PIXSELL
08.02.2016.
u 00:10

"Moramo obnoviti valutu koja je oruđe našeg gospodarstva", rekao je glavni tajnik stranke Nicolas Bay za mrežu iTele.

Francuska Nacionalna fronta i dalje se protivi euru, rekao je u nedjelju njezin glavni tajnik nakon sastanka stranačkog vrha na kojemu se razgovaralo o stranačkoj strategiji prije predsjedničke utrke sljedeće godine.

"Moramo obnoviti valutu koja je oruđe našeg gospodarstva", rekao je glavni tajnik stranke Nicolas Bay za mrežu iTele.

"Imamo sustav koji nije održiv, koji se protivi našim interesima, imamo trgovinski deficit od nekoliko milijarda eura i u našem bi interesu bilo da imamo slabiju valutu", rekao je.

Bay je kazao da stranka neće tražiti nagli izlazak iz eurozone i da će se o tom pitanju organizirati referendum.

Stranka je u priopćenju objavila da je na sastanku potvrdila glavne smjernice svoje politike, među kojima je nacionalni, gospodarski i monetarni suverenitet.

Dio članstva ipak smatra da je upravo protivljenje euru glavni razlog zbog kojega Nacionalna fronta ne uspijeva steći veću popularnost.

>> Nacionalna fronta nije pobijedila ni u jednoj regiji 

>> Ekstremno desna Nacionalna fronta vodi na francuskim regionalnim izborima

Komentara 4

Avatar nekakav
nekakav
08:03 08.02.2016.

kad god su francuzi nešto napravili, svijet ih je slijedio i uzeo neka njihova rješenja. pa nisu bez razloga rušili državno uređenje par puta. koja je to sad po redu republika, peta? i nikad nije nitko u francuskoj rekao da da je rušiti državu nešto protuzakonito, osim onih koje su rušili. crkvi su uzeli sve, pa je tako crkva u francuskoj vlasnik samo onih nekretnina koje su stekli ili sagradili nakon 1900.-e. sve ostalo je u vlasništvu francuske države. prava manjina? ajmo još jednom, ima li uopće u francuskoj manjina? nema. imaju li predstavnika u parlamentu? nemaju. a svi jako dobro znamo za korziku, baskiju, rome.... i nemaju nikakvih posebnih prava. za razliku od npr. hrvatske, gdje svaka manjina ima svojeg zastupnika. sa 98 glasova sjediš u saboru. a u austriji? kolko gradišćanski hrvati imaju predstavnika u austrijskom parlamentu? pitanje koje treba postaviti prije ikakvih rasprava o broju manjinaca u našem saboru. i nema se nitko pravo buniti kad će izgubiti to pravo. prava se daju i uzimaju. francuzi znaju na čemu su. malo konzervativnije stranke i ideje su uvijek bile opasnost za lijeve, jer su im uzimali izvore financiranja. zanimljivo da lijevi bi uvijek dijelili tuđi novac. i davali ga sve širem sloju društva. a nikako ne uspijevaju zaraditi taj novac, nego samo dižu poreze. pogledajte države gdje lijeve opcije vladaju desetljećima., vi ćete reći da je tamo blagostanje. al zaboravljate da kad kupite sebi jedan auto, državi kupite još jedan. i da kad vam roditelji odu u penziju, stan u kojem su živjeli prodaju kako bi sebi osigurali dostojnu starost. vi sebi svoj kupite i zaradite sami. a to je jako daleko od našeg poimanja svijeta.

SK
skojevac
02:27 08.02.2016.

Što će reći Zuroff??

BB
brle brkić
10:10 08.02.2016.

pravili bi novu državu po uzoru na bivšu yu ali malo veču alneide im zarukom moraju nači bravara koji če to urediti ,đaba im dr,mr esc,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije