Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILIPINI

Džihadisti lojalni Islamskoj državi odrubili glavu Nijemcu (70) koji je već preživio otmicu u Somaliji

kantner
screenshot/youtube
27.02.2017.
u 12:32

Skupina Abu Sayyaf, čiji su čelnici lojalni Islamskoj državi, desetljećima otima strance i kršćane i za njih traži otkupninu.

Islamski militanti s Filipina odrubili su glavu njemačkom taocu kojeg su držali zbog otkupnine od 600 tisuća dolara. Ekstremistička skupina Abu Sayyaf objavila je snimku na kojoj se vidi Jurgen Kantner (70) kojeg ubija muškarac s nožem.

Ovaj video potvrđuje ranija preliminarna izvješća od strane filipinskih vladinih službenika kako je skupina ubila Kantnera, javlja AFP.

Jesus Dureza, vladin izaslanik koji je bio pregovarač, kazao je kako je čuo za snimku, no dužnosnici ističu kako njegovo tijelo još nisu vidjeli.

Kantner je prošle godine otet s jahte dok se nalazio u vodama na jugu Filipina. Brod je pronađen 7. studenog, a na njemu je bilo tijelo Sabine Merz, Kanterove suputnice. Na tijelu su bile prostrjelne rane. 

Kantner je već ranije bio u zarobljeništvu zajedno s Sabinom Merz. Njih su dvoje 2008. godine zatočili u Somaliji i to na 52 dana, a navodno je za njihovo puštanje plaćena velika suma.

Skupina Abu Sayyaf, čiji su čelnici lojalni Islamskoj državi, desetljećima otima strance i kršćane i za njih traži otkupninu

>> U jednome danu odrubili su 47 glava!

>> Odrubili glavu djevojci koja je smaknula 100 džihadista?

Komentara 6

DA
Darko22
12:36 27.02.2017.

Angela Merkel će brutalno uzvratit, poslat će prosvjedno pismo i pustiti u zemlju još 10000 muslimana.

JC
jerko.cvein2
12:49 27.02.2017.

Što ćete sijati tako ćete žeti. No, to se odnosi i na našu Hrvatsku. Tomislava u Egiptu ubili a naša vlada im je poslala oružje. vrlo uskogrudni

DU
Deleted user
13:53 27.02.2017.

Somalija ga nije opametila, ovo valjda jeste...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije