Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povezane eksplozije

Dvije bombe eksplodirale u Njemačkoj, ispred džamije i kongresnog centra

policija njemačka
Foto: SEBASTIAN WILLNOW/DPA/PIXSELL/Ilustracija
27.09.2016.
u 10:43

Policija sumnja da su napadi povezani s praznikom Dana njemačkog ujedinjenja, 3. listopada

U istočnonjemačkom gradu Dresdenu su jučer navečer ispred jedne džamije i jednog kongresnog centra eksplodirale dvije eksplozivne naprave, no nitko nije ozlijeđen, priopćila je danas policija.

– Radi se o dvije povezane eksplozije u kojima nitko nije ozlijeđen i o napadu za koji nitko do sada nije preuzeo odgovornost, no mi polazimo od sumnje da je motiv napada mržnja prema strancima – rekao je čelnik policijske uprave Dresdena  Horst Kretschmer.

Policija također sumnja da su napadi povezani s praznikom Dana njemačkog ujedinjenja, 3. listopada, čija se središnja proslava sljedećeg vikenda održava upravo u glavnom gradu Saske. 
Na zgradi dresdenske džamije i kongresnog centra načinjena je manja šteta.

Policija je pojačala mjere sigurnosti

Prilikom prve eksplozije imam džamije nalazio se unutra sa suprugom i dvojicom sinova, no nisu ozlijeđeni. Nešto poslije toga eksplozijom bombe kućne izrade oštećen je međunarodni kongresni centar, nakon čega je evakuiran bar obližnjeg hotela. Policija je pojačala mjere sigurnosti posebice u blizini institucija poput islamskog centra.

Otpor izbjegličkoj politici savezne vlade i Angele Merkel posebice je izražen na istoku zemlje, gdje su zabilježeni brojni napadi i podmetnuti požari na institucije povezane s izbjeglicama.

Ključne riječi

Komentara 8

GO
gooniegoogoo
22:24 27.09.2016.

daj VL daj izmislite nešto, ajte molim vas, propale vam teorije o desničarima, psihičkim bolesnicima i plinu...brzo, brzo smišljaj brzo kak ne reć istinu

OB
obivankenobi
13:01 27.09.2016.

Nije "terorizam" ili je eksplozija plina???

DU
dukidudoje
19:04 27.09.2016.

bolnice,skole,djecu i civile,UN objekte po bliskom istoku je izgleda nije ostavilo toliko dojam terorizma,koji ujedno su najveci kolonizatori azije i afrike,mpa sada presli na bombardiranje dzamija i u svojim drzavama...ja nikada nisam video da teroristi unistavaju svoje drzave boreci se na tudjim zemljama, u ime neke demokratije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije