Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blizu Mosula

Dva vojna zapovjednika IS-a ubijena u udaru koalicije

isil
Foto: Reuters/PIXSELL
02.07.2016.
u 09:16

U zračnom napadu 25. lipnja "ubijen je Basim Muhamed Sultan al-Badžari, pomoćnik ministra rata IS-a, te Hatim Talib al-Hamduni, vojni zapovjednik u Mosulu", kazao je glasnogovornik Pentagona u priopćenju.

Dva vojna zapovjednika Islamske države ubijena su u udaru koalicije predvođene SAD-om blizu Mosula, uporišta džihadista na sjeveru Iraka, izjavio je jučer glasnogovornik Pentagona Peter Cook.

U zračnom napadu 25. lipnja "ubijen je Basim Muhamed Sultan al-Badžari, pomoćnik ministra rata IS-a, te Hatim Talib al-Hamduni, vojni zapovjednik u Mosulu", kazao je Cook u priopćenju.

Bili su među "glavnim vojnim dužnosnicima IS-a na sjeveru Iraka", kazao je glasnogovornik. Al-Badžari je bio "iskusan terorist, nekadašnji pripadnik Al Kaide", pojasnio je Peter Cook.

"Nadgledao je ofenzivu IS-a u lipnju 2014. oko preuzimanja Mosula, a vodio je i postrojbu Džajš al-Dabik, poznatu po upotrebi autobombi, samoubojica i iperita u svojim napadima", dodao je američki glasnogovornik. Hatim Talib al-Hamduni je bio dužnosnik vojne policije.

>> ISIL preuzeo odgovornost za napad na restoran u diplomatskoj četvrti Dhake

Komentara 2

Avatar @proma_trač
@proma_trač
11:34 02.07.2016.

To nije nikakva vijest, to je u njih potrošna roba koja se lako nadoknađuje.

DU
Deleted user
14:47 02.07.2016.

Opet lažete!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije