Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dirljiva poruka uzbudila SAD:

'Moram se vratiti u BiH jer nemam posao. Samo joj želim reći da je volim'

Dino Dedić
Foto: Facebook/Humans of New York
05.04.2015.
u 21:50

"Na 4 ili 5 razgovora za posao sam došao do 'treće runde', ali mislim da je moja situacija sa vizom upropastila šanse svaki put", rekao je mladić iz BiH.

Poznati blog i Facebook stranica Humans of the New York koja objavljuje kratke intervjue sa stanovnicima tog američkog grada objavila je dirljivu priču sa mladićem iz BiH.

"Gohe je iz Etiopije, a ja sam iz Bosne. Zajedno smo četiri godine. Upoznali smo se na međunarodnoj razmjeni studenata u Missouriju i nadali smo se da ćemo oboje pronaći posao kada diplomiramo pa da možemo zajedno ostati u Americi", kazao je mladić te dodao kako je Gohe pronašla posao, dok on nije.

"Poslao sam 150 ili 200 zamolbi. Imao sam 35 razgovora za posao. Na 4 ili 5 sam došao do 'treće runde', ali mislim da je moja situacija sa vizom upropastila šanse svaki put", dodao je mladić.

"Nismo se čak mogli niti pogledati niti razgovarati"

Nastavlja kako ne može Gohe pozvati da s njim dođe u Bosnu jer tamo neće biti dovoljno šansi za napredovanje.

"Kada je postalo jasno da ću se morati vratiti, odselila se iz stana kako bi nam olakšala. Otišao sam do njezinog novog stana kako bi joj pomogao u uređivanju. Mislili smo da će to biti zabavno, no nismo se čak mogli niti pogledati niti razgovarati", napisao je mladić i zaključio da se za dva dana vraća u Bosnu.

"Kada bih mogao, samo bi joj želio reći da je volim", zaključio je dirljivu priču. Čak 246 tisuća korisnika Facebooka je do večeras kazalo da im se "sviđa" njegova priča koja je podijeljena više od 10 tisuća puta.

Na stranici ne piše identitet mladića, ali da se zove Dino Dedić može se zaključiti iz poruke administratora Facebook stranice gdje je napisan njegov e-mail.

 

“Gohe is from Ethiopia and I’m from Bosnia. We were together for four years. We met as international students in...

Posted by Humans of New York on 5. travanj 2015

>>Našla se u gotovo bezizlaznoj situaciji, a onda je dobila poklon života od potpunog neznanca

>>Jobspotting: Potraga za poslom po mjeri

Komentara 69

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
22:24 05.04.2015.

Nemaš kaj žaliti.To ti je truli kapitalistički zapad. A garavu u Bosnu dovesti ne bi baš bilo pametno.Najbolje ti je da dođeš u Hrvatsku.Tu je za Bosance Eldorado.Osmić,Kekin,Frljić,Jergović...ne rade ništa i kažu da nema te Amerike.

BR
Brandfackel2
22:15 05.04.2015.

Da se vi zbija volite srušili bi zajedno Bijelu kuću prije nego vas rastave... Ovo je još jedna internet-basna namijenjena dokonim kućanicama da puste koju suzu izvan okvira meksičkih sapunica...

DA
Djeca_Arbata
22:31 05.04.2015.

Dečko kužim kako ti je...ni ja nemam posao, ali u Hrvatskoj...poslao sam stotine molbi...nitko se ne obazire...čak su mi rekli da ih ne zanimaju ratni veterani bez zuba, alkoholičari slabih živaca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije