Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SRBIJI 52,5%

Čak 54,2% Hrvata misli da država prisluškuje i bez naloga, nepovjerenje i u susjedstvu

prisluškivanje
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
10.02.2017.
u 19:05

Na pitanje jesu li oni ili netko njima blizak imao iskustvo s prisluškivanje 90,7% ispitanika u BiH je odgovorilo potvrdno.

Većina građana regije vjeruje kako ih njihove vlade neovlašteno prisluškuju, a uvjerenje je naročito rasprostranjeno među građanima u Hrvatskoj, Srbiji i BiH. To uvjerenje nešto je manje rasprostranjeno među građanima Crne Gore i Makedonije, javlja Blic.

Istraživanje IPSOS-a je iznenađuje s obzirom na skorašnje političke potrese koji su se dogodili upravo u Makedoniji i Crnoj Gori.

Čak 54,2 posto ispitanika u Hrvatskoj smatra da ih vlada prisluškuje dok je ta brojka u Srbiji 52,5%. U BiH 53,3% građana smatra da ih država prisluškuje, a u Makedoniji 43%. Najmanji postotak zabilježen je u Crnoj Gori i to 40%.

Na pitanje jesu li oni ili netko njima blizak imao iskustvo s prisluškivanje 90,7% ispitanika u BiH je odgovorilo potvrdno. Na drugom mjestu je Srbija s 89,6%, a u Hrvatskoj 88,3%. Potvrdno je odgovorilo 86,9% ispitanika u Crnoj Gori, a u Makedoniji 85,7%.

>> Tajne službe pratile komunikacije putnika tijekom letova

>> 'Ako se prisluškuje, želimo znati tko je to i iz kojih razloga je izdan nalog za prisluškivanje'

Komentara 3

Avatar KiM
KiM
23:04 10.02.2017.

neprisliskuje država jer nemoze to afford, ali gazda sluša....

Avatar Pavel ic
Pavel ic
19:56 10.02.2017.

javlja blic.

MX
Mister X
22:55 10.02.2017.

Čak 54,2% Hrvata misli da država prisluškuje i bez naloga, nepovjerenje i u susjedstvu... Dokaz da mnogi ne znaju nisu svjesni gdje žive i u koje doba. Kad je Ameriku briga za sve u cijelome svjetu tko šta gdje i i što misli a ne samo da prisluškuju . Kako da ne bi države u doba terorizma kriminala droge i korupcije spavale i ne kontrolirale sve moguće . Naravno i prisluškivanje je totalno . Naravno sa sistemom ne sad da sjede dan i noć i slušaju sve živo. Od kada imaju Ameri već preko 50 godina sisteme kad se u razgovoru spomene bomba ili droga oružije da se automatski aktivira snimanje sa nazanakom važno za kontrolu !!! Danas usavršeno i znaju što sumnjivi u africi ili aziji razgovaraju i gdje su tog momenta na milimetar... Ameri prisluškuju sve iz cijele eu ne samo Merkelicu i ostale mafijaše dakako i sve naše ! Danas nastoje da znaju što misliš i što ćeš da radiš učiniš u buduće a ne samo prisluškivanje ! Možda su novim zgradama nebi me čudilo u cigli već ubačeni sistemi sa kojima se jeftino i sigurno sve prisluškuje ! Zašto se moramo prijaviti i osobnom mobitele aktivirati .. Zna se sve tko skim i što !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije