Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nestat će s kioska

Britanski Independent objavljivat će se samo na internetu od idućeg mjeseca

tipkovnica
ilustracija
12.02.2016.
u 15:35

List, koji je pokrenula skupina novinara 1986., postao je žrtva promjena navika čitanja vijesti koje je donio internet.

Britanski list Independent nestat će s novinskih kioska idućeg mjeseca nakon što je njegov ruski vlasnik rekao da će se 29 godina stare novine objavljivati samo na internetu, što je dosad najočitiji znak pritisaka kojima je izložena novinska industrija.

List, koji je pokrenula skupina novinara 1986., postao je žrtva promjena navika čitanja vijesti koje je donio internet.

Od 400.000 primjeraka dnevno u vrijeme vrhunca, novine su pale na nešto više od 40.000.

"Ova odluka očuvat će brend Independenta i omogućiti nam da nastavimo ulagati u urednički sadržaj visoke kvalitete, koji privlači sve više čitatelja na naše internetske paltforme", rekao je u petak vlasnik lista Jevgenij Lebedev.

"Novinska industrija se mijenja, a tu promjenu pokreću čitatelji", dodao je. "Oni nam pokazuju da je budućnost digitalna."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije