Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BiH:

Uhićen vlasnik banke koja je Dodiku odobrila sumnjivi kredit

Milorad Dodik, president of the Republika Srpska, looks on during Serbian Prime Minister Aleksandar Vucic's official visit to Banja Luka, Bosnia and Herzegovina, January 9, 2015. Bosnian Serbs organise celebrations of the Statehood Day of their half of Bo
Foto: Reuters/PIXSELL
11.02.2016.
u 16:00

Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u četvrtak su u toj zemlji uhićeni vlasnik i još dvoje namještenika "Pavlović International banke" iz Bijeljine

Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u četvrtak su u toj zemlji uhićeni vlasnik i još dvoje namještenika "Pavlović International banke" iz Bijeljine, koja se dovodi u vezu s davanjem sumnjivog kredita sadašnjem predsjedniku republike Srpske Miloradu Dodiku, potvrđeno je u Sarajevu.

U kratkom priopćenju Tužiteljstva BiH stoji kako su po njegovu nalogu pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili vlasnika banke Slobodana Pavlovića (78) te njegove suradnike Petra Lazića (53) i Ljiljanu Garić (51), a navedeno je kako se i dalje traga za još nekim osumnjičenicima, za koje je također izdan nalog za privođenje.

Kako se navodi, oni su osumnjičeni u sklopu istrage koja se odnosi na financijski kriminal "Pavlović banke" i njezina vlasnika.

Srpska demokratska stranka (SDS), koja je u oporbi u RS-u, podnijela je potkraj prošle godine kaznu prijavu protiv Dodika i "Pavlović banke" zbog sumnjivog kredita od 750 tisuća eura koji je 2008. godine odobren aktualnom predsjedniku, a tadašnjem premijeru RS-a.

Taj je kredit poslužio kao pokriće za transakciju u kojoj je Dodik postao vlasnikom vile u elitnom beogradskom naselju Dedinje.

U kaznenoj prijavi SDS tvrdi kako je Dodik tu vilu zapravo kupio 2007. godine i to gotovim novcem, a da mu je kredit odobren samo kako bi se stvorio privid pokrića za već isplaćeni iznos.

Također je navedeno kako postoje dokazi da su rate kredita otplaćivali Dodikovi poznanici i prijatelji, kao i da je "Pavlović banka" nakon toga na sumnjiv način došla do vrijednih nekretnina koje je iskoristila za poslovni prostor.

Dodik još nije saslušan, a javno je odbacio sve optužbe iz SDS-a tvrdeći kako ima dokaze da je do kuće u Beogradu došao zakonito te temeljem regularnog kredita kojega i danas otplaćuje.

Kupljenu kuću Dodik je izdao veleposlanstvu Izraela u Srbiji.

Komentara 7

KI
kinez14
16:22 11.02.2016.

Dodik surfa na valu nacionalne mrznje prema nesrpskome. A jadni narod kruha gladan glasuje za njega. Dodika u Haag a Rs u ropotarnicu povijesti

Avatar comparator
comparator
16:04 11.02.2016.

Boli me jako što se događa s onu stranu civilizacijske granice !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije