Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Uskrsa

Bezuman zločin terorista Islamske države: Na Veliki petak razapeli katoličkog svećenika

Thomas Uzhunnalil
Foto: Facebook
28.03.2016.
u 22:28

Nadbiskup u Beču Christoph Schönborn kazao je da je svećenik žrtva terorističke skupine u Jemenu koja ga je pogubila na isti način na koji je umro Isus Krist.

Teroristička organizacija Islamska država i dalje nastavlja svojom okrutnošću šokirati svijet. 

Naime, na Veliki petak, pred sam najveći kršćanski blagdan Uskrs, teroristi Islamske države razapeli su u Jemenu katoličkog svećenika Thomasa Uzhunnalila kojeg su oteli još 4.ožujka iz doma misionara Majke Terezije, prilikom čega su ubili 16 časnih i medicinskih sestara koje je papa Franjo proglasio mučenicama.  Nadbiskup u Beču Christoph Schönborn kazao je da je svećenik žrtva terorističke skupine u Jemenu koja ga je pogubila na isti način na koji je umro Isus Krist.

Svećenik je inače Indijac, a njegova ga je vlada pokušala spasiti. Biskup Paul Hinder, koji je na čelu katoličke crkve u Jemenu, kazao je da su misionarima često prijetili, ali su unatoč tome odbijali napustiti zemlju koja već dulje vrijeme tone u građanski i sektaški rat. Poznato je kako se u Jemenu već dulje vrijeme vode žestoke borbe između Huta i sunitske većine koju podupire koalicija sunitskih arapskih država na čelu sa Saudijskom Arabijom.

Tim činom razapinjanja katoličkog svećenika Thomasa Uzhunnalila teroristi Islamske države još su jednom pokazali da im ništa nije sveto.

>>Pet velikih poraza Islamske države

Komentara 63

SS
stojadin_stojko
23:58 28.03.2016.

hassane gdje su kinezi !! pisao si nam da su kinezi u vodama sirije sa velikim brodovima, te samo cekaju da izvrse napad....a eto prosla su 4 mjeseca i ja nisam mogao da potvrdim to sto si nam ti piskario u vl.

SS
stojadin_stojko
00:13 29.03.2016.

hasane video sam kako se ljubis u slikama sa iranskim generalima, te tvoje slike u facebook, pa te pitam kad ces napisati neki Bestseler ,roman ?

DR
dragutinka
00:26 29.03.2016.

hasan iako ima bliske odnose sa irancima, on je ipak pjesnik, i njegov karakter je da pise, pa tko vjeruje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije