Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi spomenik

Beograd na 20. obljetnicu Oluje podiže spomenik srpskim žrtvama

beograd
Foto: Thinkstock
25.02.2015.
u 16:53

Beogradska skupština odlučila je podići spomenik u Beogradu srpskim žrtvama stradalim u oružanim sukobima od 1991. godine na prostoru nekadašnje Jugoslavije

Beogradska skupština odlučila podići spomenik u Beogradu srpskim žrtvama stradalim u oružanim sukobima od 1991. godine na prostoru nekadašnje Jugoslavije, a spomenik će otkriti na 20. godišnjicu vojno-redarstvene akcije ''Oluja'', odnosno 4. kolovoza kada je akcija počela.

Spomenik žrtvama financirat će grad Beograd, a inicijativu za podizanje spomenika podnijela je Koalicija udruženja izbjeglica u Srbiji, piše Blic.

Protiv odluke o podizanju spomenika srpskim žrtvama bili su vijećnici Demokratske stranke (DS) koji kažu kako Beograd nikada nije dijelio žrtve te da je nedopustivo da se spomenik zove ''Spomenik srpskim žrtvama''. Pozvali su Skupštinu da preimenuju naziv u Spomenik svim žrtvama ratova od 1991. godine.

– Beograd zaslužuje da se podigne spomenik svim žrtvama. To je Beograd kakvim ga mi vidimo i ne razumijem zašto bi netko dijelio žrtve prema nacionalnosti ili vjeri – kazao je DS-ov vijećnik Balša Božović.

>> U Beogradu uskoro spomenik žrtvama Oluje

Ključne riječi

Komentara 39

RA
rakikaki
17:16 25.02.2015.

Da su autocestom Zg-Bg slali cvijece, a ne tenkove na Vukovar, sada ne bi morali dizati spomenike.

Avatar Idler 3
Idler 3
17:16 25.02.2015.

Nek dižu kaj im se hoće u njihvoj državi. Mi budemo u našoj dostojno proslavili "okruglu" obljetnicu.

AF
afer
17:18 25.02.2015.

A hoće li pozvati i onog tenkistu koji je naredio da se gaze civili kad je bježao???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije