Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
terorizam

Belgija optužila šestu osobu zbog napada u Parizu

belgija
Foto: Reuters/PIXSELL
27.11.2015.
u 22:49

Tužitelji su objavili da su muškarca uhićenog u Bruxellesu, identificiranog kao Ali O. (31), optužili za teroristički napad i članstvo u terorističkoj skupini

Belgija je optužila i šestu osobu za umiješanost u terorističke napade u Parizu 13. studenoga, nakon što je u četvrtak provela niz pretresa u Bruxellesu i na jugu zemlje.

Tužitelji su objavili da su muškarca uhićenog u Bruxellesu, identificiranog kao Ali O. (31), optužili za teroristički napad i članstvo u terorističkoj skupini.

Dvojica uhićenih u gradu Verviersu su puštena. Belgijska televizija RTBF prenijela je da se radi o ocu i bratu optuženog.

Sud je u petak odredio da se osumnjičeni Ali O. i još jedna neidentificirana osoba, uhićena u ponedjeljak, zadrže u pritvoru mjesec dana.

Belgija još traga za Salahom Abdeslamom iz Bruxellesa, čiji se brat raznio u Parizu i koji je pozvao prijatelja iz Pariza u noći napada da ga preveze natrag u belgijski glavni grad.

Tužiteljstvo je podnijelo optužne prijedloge protiv dviju osoba koje su iz Bruxellesa krenule po njega i protiv Alia O., koji je prebacio Abdeslama u drugi dio grada nakon što se vratio 14. studenoga.

Marokanac Lazez A. (39) također je optužen pošto je policija u njegovu automobilu pronašla dva pištolje i tragove krvi. Tužitelji nisu iznijeli pojedinosti o petom optuženiku.

>> Izdana međunarodna tjeralica za novim osumnjičenikom, Mohamedom Abrinijem

Komentara 1

Avatar d-ano
d-ano
23:21 27.11.2015.

,,,,,,komicno da nema nijednog vehabije a ja ocekovo nes slicno,,,,,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije