Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicija

Austrija ulaže milijardu eura u brzi širokopojasni Internet

laptop
Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL
23.07.2014.
u 15:50

Prvih 200 milijuna ukupnog iznosa dobit će ministrica prometa i infrastrukture Doris Bures na korištenje tek 2016. godine, obzirom da Austrija najkasnije do 2016. godine svoj državni deficit mora svesti na nulu.

Nakon višemjesečnog međustranačkog prepucavanja, austrijska vladajuća koalicija socijaldemokrata (SPÖ) i narodnjaka (ÖVP) uspjela je u srijedu usuglasiti stavove oko izdvajanja milijarde eura za brzi širokopojasni Internet. Prvih 200 milijuna ukupnog iznosa dobit će ministrica prometa i infrastrukture Doris Bures na korištenje tek 2016. godine, obzirom da Austrija najkasnije do 2016. godine svoj državni deficit mora svesti na nulu.

Austrijski potkancelar i ministar financija Michael Spindelegger i ministrica Bures rekli su novinarima da su postizanju suglasja bili nazočni i predstavnici devet austrijskih pokrajina te raznih gospodarskih branši. Istakli su kako je nakon osiguranih financija sljedeći korak izrada plana izgradnje brzog širokopojasnog interneta, uz napomenu da će prioritet imati pokrajine koje ga do sada nisu imale.

„Prije svega ljudi moraju profitirati“ napomenula je socijaldemokratkinja Bures. „To će i regije i poduzeća učiniti atraktivnijima“, ustvrdio je narodnjak Spindelegger, kojem je kao šefu austrijskih financija bilo važno da mu telekomunikacijski operatori zajamče da će svaki euro poreznih obveznika udvostručiti kroz vlastita ulaganja.

Mediji navode da iako će proći mnogo godina prije nego li obični korisnici osjete prednosti novih brzina, ovaj napredak je vrlo važan za pružanje internetskih usluga, jer će moći slati veću količinu informacija koristeći postojeću strukturu.

>> Širokopojasni internet prevladava, fiksna telefonija u padu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije