Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVKO MAMIĆ:

Ante Ćorić će biti kažnjen, a da bi igrao, mora se dokazati treneru

Zdravko Mamić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
06.11.2015.
u 13:53

''Čim vidim Antu, zagrlit ću ga! Nemam ništa protiv njega, naravno da mi nije jasno zašto se odlučio na to na što se odlučio, ali ja sam uvijek tu i mogao me je naći da je htio.''

Dinamo je održao konferenciju za medije uoči utakmice protiv Istre, ali glavna tema bio je istup Ante Ćorića. Kao "gost iznenađenja" pojavio se izvršni predsjednik Zdravko Mamić. Brata i trenera Zorana nije bilo iako je trebao najaviti prvenstveni susret s Istrom, kojim modri žele prekinuti niz od dvaju poraza u ligi, odnosno tri poraza zaredom ako se računa i Olympiakos.

Zvučao je pomirljivo, pričao je samo o sportu i konstantno naglašavao koliko voli Ćorića, talentirane nogometaše do 17 godina i da bi najviše od svega volio da modri imaju atmosferu kao što je ima Olympiakos na svom terenu. Također, naglasio je u više navrata da ne zna zašto se Ćorić odlučio na istup i da nastavi raditi jer je teren mjerilo svega.

– Čim vidim Antu, zagrlit ću ga! Nemam ništa protiv njega, naravno da mi nije jasno zašto se odlučio na to na što se odlučio, ali ja sam mu uvijek tu i mogao me je naći da je htio. U Splitu nije igrao jer se požalio na bol u leđima, barem koliko ja znam. A u Istri bi trebao igrati, no to će odlučiti trener i zato se Ante mora dokazati na terenu, što može jedino ako radi. Želim mu poručiti da se ostavi kritika, normalno da neće uvijek biti zadovoljan trenerom. Jedino mjerilo je teren i zato neka radi. Ima ugovor do 2020. godine i pokazalo se na drugim primjerima da svi koji uspiju prvi iskorak naprave u domovini, u svom klubu. Nažalost, netko ima više, a netko manje strpljenja. Dat ćemo sve od sebe da što više talentiranih domaćih nogometaša ostane što dulje u klubu i da zajedno dođemo do velikih rezultata – rekao je Zdravko Mamić pa nastavio:

– Roditelji i mladi nogometaši moraju znati da će u inozemstvu biti samo broj, a ovdje će se razviti i izgraditi karijeru. I u slučaju Roberta Murića brinuo sam o njemu i klubu, ali nekad nam žele oteti djecu iz kluba. Svi moraju shvatiti da ne postoje "Mamićevi igrači" ili "Mamićevi interesi", to je laž! Bitan mi je Ćorić i jedino što želim jest da dođe na trening i uvjeri trenera da promijeni stajalište. Neće imati nikakvih problema, ali njegov intervju bit će kažnjen na način kao i svaki drugi u toj poziciji. Bit će to kaznica, ništa strašno.

Govorio je i izvršni predsjednik hrvatskog prvaka o tome kako zavidi Olympiakosu na atmosferi te da bi "Dinamo jeo sve za doručak kad bi imao takve navijače". Istodobno, zahvalio se svima onima koji su bili na utakmici s Arsenalom i u Münchenu na Bayernu te naglasio da će budućnost kluba biti reprezentativci do 17 godina.

– Nadam se da će ih barem 15 ostati u klubu tako da imamo samo domaće igrače. O tome ću porazgovarati s roditeljima, ali ih i upozoriti na sve opasnosti koje se mogu dogoditi pa da se ne dogodi da odu u inozemstvo i postanu samo broj – kazao je Mamić referirajući se na slučaj Roberta Murića i Frana Brodića.

Ovo je bio tijek konferencije uživo:

Time je završila konferencija za medije.

>>> Bitan mi je Ćorić i jedino što želim jest da dođe na trening i uvjeri trenera da promijeni stav. Neće imati nikakvih problema, ali njegov intervju će biti kažnjen na način kao i svaki drugi u toj poziciji. Bit će to kaznica, ništa strašno.

>>> Roditelji i mladi nogometaši moraju znati da će u inozemstvu biti samo broj, a ovdje će se razviti i izgraditi karijeru. I u slučaju Roberta Murića brinuo sam o njemu i klubu, ali nekad nam žele oteti djecu iz kluba. Svi moraju shvatiti da ne postoje "Mamićevi igrači" ili "Mamićevi interesi", to je laž!

>>> Želim mu poručiti da se ostavi kritika, normalno da neće uvijek biti zadovoljan trenerom. Jedino mjerilo je teren i zato neka radi. Ima ugovor do 2020. godine i pokazalo se na drugim primjerima da svi koji uspiju prvi iskorak naprave u domovini, u svom klubu. Nažalost, netko ima više, a netko manje strpljenja. Dat ćemo sve od sebe da što više talentiranih domaćih nogometaša ostane što duže u klubu i da zajedno dođemo do velikih rezultata.

>>> Čim vidim Antu, zagrlit ću ga! Nemam ništa protiv njega, naravno da mi nije jasno zašto se odlučio na to na što se odlučio, ali ja sam mu uvijek tu i mogao me naći da je htio.

>>> U Splitu Ante nije igrao jer se požalio na bol u leđima, a u Istri bi trebao igrati. No to će odlučiti trener. Ante je prekrasan dečko i pozivan sve da spustimo loptu i ponašamo se odgovorno, kako prema tom momku, tako i prema klubu.

>>> Ovdje sam 45 godina i nikad do sada nisam čuo da je klub toliko želio pomoći igraču kao mi Ćoriću i njegovoj obitelji. Kunem se da smo sve učinili da budu sretni i dalje ćemo to činiti. Spremni smo se žrtvovati da Ćorić dugo godina nosi dres Dinama.

>>> Šokiralo me što je izjavio. Ma, malo je reći da me to šokiralo!

Time je završeno uvodno izlaganje, a na red dolazi Ante Ćorić.

>>> U Europi bismo također imali bolje rezultate kad bismo imali atmosferu kao Olympiakos, jeli bismo ostale klubove za doručak! Ali moram zahvaliti navijačima koji nas prate u velikom broju, pokazalo se to protiv Arsenala i posebno na Allianz Areni protiv Bayerna

>>> Cilj za budućnost jest da bar 15 nogometaša iz sjajne generacije do 17 godina budu u prvoj momčadi i da osvajaju titule.

>>> Zovu me iz cijelog svijeta, vlasnik Olympiakosa mi je rekao da želi suradnju naših omladinskih škola. Očito je, Dinamo raste i obećavam vam da ćemo osvojiti prvenstvo i do titule doći s novih dvadesetak pobjeda.

>>> Zahvaljujem njihovim roditeljima i trenerima koji mogu pomoći da imamo što više domaćih igrača pa da se s njima poistovjete navijači.

>>> Želim zahvaliti uime kluba našoj djeci koja su u istoj, 2015. godini prvo bila u Bugarskoj na Europskom prvenstvu i osvojila 5. mjesto bez poraza te sada u Čileu. U godinu dana bili smo među pet u Europi, pa među osam u svijetu. Tek u 16. utakmici doživjeli smo prvi poraz!

>>> Pozdravio je Mamić sve prisutne na vrlo smiren i kulturan način, a potom se malo namrštio u najavi teme konferencije.

>> Ante Ćorić: Dosta mi je, želim iz Dinama! Mamići su izigrali mene i oca

>> Ćorić 'udario' po Mamićima i branio Boyse, a onda se ispravio

Komentara 56

MA
markozg5
13:38 06.11.2015.

Inače, u Europi igrači od 18 godina igraju cijele utakmice, cijelo prvenstvo. Svaki klub ima po 5-6 takvih, kosturi svih pravih ekipa su mladci od 17-18 godina. Nadam se da me mnogi neće shvatiti doslovno. Smiri hormone Ćoriću.

Avatar Toni Broo
Toni Broo
13:23 06.11.2015.

"Cilj za budućnost je da bar 15 nogometaša iz sjajne generacije do 17 godina bude u prvoj momčadi i da osvajaju titule." Sviđa mi se ovaj cilj za budućnost.

VR
vrbaZG
13:29 06.11.2015.

A Zdravko jesi se naguzio Čoriću... Umjesto da ga u Dinamo 2 potjeraš ili da trči po Maksimiru... Ti mu opraštaš... Prvo Machado, a sada Čorić... Ovakvo ponašanje se treba kažnjavati, a ne opraštati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije