Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Feljton (3)

Vježbanje, sportaši, škola plivanja - na bazenu u Zagrebu...

bazen
Foto: Arhiva VL
27.10.2014.
u 16:23

Karlovčani vjerovali da će imati prilike i zimi plivati; zbog razonode i zdravlja, ali zbog svega toga ipak moraju u glavni grad

Karlovčanima je ove godine, pa i ovih dana, više nego u čitavoj deset godina dugoj povijesti gradnje bazena u gradu, vode više nego dovoljno!

Zaštićen Kaquarijum

Kamo god da krenu, nakon nekoliko kišnih dana, nadomak su nekom od gradskih bazena; u šančevima, na košarkaškom igralištu, u većini podvožnjaka, cesta, a neki Karlovčani za svake veće kiše imaju i prvatne bazene u kućama.

Te problema struka mora riješiti. Rješenje, uvjeravaju nas autori, postoji i za Kaquarijum, jedini izgledni karlovački bazen, odnosno muzej za slatkovodne ribe koji će biti izgrađen na desnoj obali Korane.

Ta lokacija, naime, više puta tijekom godine, nakon obilnijih kiša, plavi. U svakom slučaju, jedinstven projekt vrijedan 36 milijuna kuna, zaslužuje najbolje uvjete i svakako bismo željeli da se planovi o godišnjem dolasku oko 20.000 posjetitelja ostvare.

Razuvjerit će to i skeptike koji se pitaju zašto nam to treba. I dok će gosti dolaziti u Karlovac gledati slatkovodne ribe, članovi raznih plivačkih klubova, ronioci, oni koji trebaju rehabilitaciju, osnovci uključeni u Školu plivanja i dalje će dolaziti u Sisak, Topusko ili Zagreb na bazene.

Ili obični građani koji zimi žele plivati. Upravo klubovi u vrijeme rasprave o gradnji bazena u Karlovcu, smatrali su, ukoliko se izgradi veliki olimpijski bazen na lijevoj obali Korane, njihov rad bio bi lakši, klinci bi čitavu godinu mogli učiti plivati, što je u Zagrebu gotovo redovni dio školovanja, plivački bi sportovi mogli u Karlovcu odgajati nove Kožulje, vaterpoliste, organizirati natjecanja, iznajmljivati bazen i brojnim zagrebačkim klubovima koji na tamošnje treninge, zbog popunjenih termina, odlaze i u kasnim večernjim satima.

Osim toga, bez obzira na četiri rijeke, u kojima se ovog ljeta moglo kratko kupati, pa je i niz programa na Foginovom kupalištu propalo zbog lošeg vremena, neke su ankete pokazale da velik broj djece ne zna plivati, a nema niti priliku to naučiti u djetinjstvu.

Privatna inicijativa

Kada se od projekta bazena 2012. konačno odustalo, gradonačelnik Damir Jelić kazao je da će dio potreba Karlovčana biti riješen privatnim inicijativama. Jedini značajniji kompleks do sada izgrađen je Trend wellnes i fitnes centar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije