Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NUMI ROCK FEST

Pacovi nisu željeli biti Štakori pa postali Gluhi Orfej

NUMI
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/12
29.08.2014.
u 15:06

Uz dobru zabavu ispred bine na kojoj će prodefilirati 15 bandova, posjetitelji uživaju i u obližnjem kampu

Trodnevni tulum je otpočeo u Ivanskoj, a najveći "krivci" za iznova nezaboravnu rokačinu su članovi Nezavisne udruge mladih, koji su se pobrinuli da ovogodišnje izdanje popularnog i nadaleko poznatog NUMI rock festa bude najzanimljivije i najbogatije do sada.

Spontanost i uživancija

Već prva večer, koja je u odnosu na preostale dvije, posjetom nešto skromnija, donijela je sjajno zagrijavanje i uživanje u punk i rock svirci uživo, a publiku su za početak razgalili bandovi Noise Pollution, Čudna Sorta, Gluhi Orfej, te Kisses of fire, odnosno usamljeni Mišo, a koji je ponesen publikom, epilog prve večeri obilježio ispunjavanjem glazbenih želja, pa su se na repertoaru našle i obrade pjesama pjevača poput Miše Kovača i Thompsona, koji se nikako ne mogu svrstati u punk i žestoki rock.

Spontanost i uživancija, te faktor iznenađenja i inače su odlike NUMI-ja, a što mu upravo i daje posebnu čar. Prvu večer desila se i zanimljivost kada su se na binu uspeli članovi Gluhog Orfeja jer publika je odreagirala na način da nisu za njih čuli, premda su ih vizualno prepoznali.

- Da to je istina jer donedavno smo se zvali Pacova kašika, a kako se u Hrvatskoj nismo mogli registrirati pod tim imenom, nismo željeli postati Štakorova žlica, pa smo odlučili smisliti novo ime – pojašnjava frontman Gluhog Orfeja.

Slijedi žestok nastavak

Nadalje, uz dobru zabavu ispred bine na kojoj će sveukupno prodefilirati 15 bandova, posjetitelji uživaju i u obližnjem kampu, gdje se zabavljaju uz vatru i gitare, a za njih će biti organizirani i dodatni zabavni sadržaji. Večeras će publiku zabavljati sastavi White Stain, Skaut, S-Kapada, Cry Babies, te Gužva u 16-ercu, dok je sutrašnju završnu večer "zacementirati" bandovi Dusty Hats, Partleki, Head Crushers,  Manntra, Pero Defformero, te RHS Coolektiv.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije