Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turistički cvijet

Ogulinski Frankopan treći je najbolji mali hotel na kontinentu

hotel
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
24.10.2014.
u 16:04

Hotel Frankopan već je nekoliko puta nagrađivan, a šest je godina i među 100 vodećih hrvatskih restorana

Ogulinski Hotel Frankopan treći je najbolji mali hotel na kontinentu, po ocjeni Turističkog cvijeta - kvaliteta za Hrvatsku 2014.

Kontinuitet rada

– Ponosni smo na nagradu. Ona je dokaz kontinuiteta našeg rada. Naime, individualnim pristupom svakom gostu te razvojem želimo postati jedan od vodećih kontinentalnih hotela u Hrvatskoj koji će biti prepoznatljiv po vrhunskoj kvaliteti usluge, povijesnoj znamenitosti, turističkom okruženju u kojem se nalazi, ali i po zadovoljnom gostu - kazali su kazali su Milan Ceranić i Milan Rupčić direktori hotela Frankopan.

Posebnost Hotela, osim što je jedini hotel s četiri zvjezdice u ogulinskom kraju, jest smještaj pored Frankopanskog kaštela iz 16. stoljeća. Objekt hotela je sagrađen u 18.stoljeću za administrativne potrebe, a dograđivan tijekom 19. stoljeća, kada je prenamijenjen u hotelsko-ugostiteljski prostor.

Kao kulturno dobro u staroj jezgri grada, rekonstruiran je i ponovno otvoren 2007 godine.

–Hotel je već nekoliko puta nagrađivan u kategoriji malih hotela. Do sada smo dobili tri priznanja za treće mjesto, a posebno smo ponosni na prestižno priznanje za prvo mjesto Turističkog cvijeta 2011. godine. 

Već šestu godinu zaredom restoran Hotela uvršten je u 100 vodećih hrvatskih restorana. Jedan od naših specifičnosti je ponuda 50 vrsti palačinki - dodali su Ručić i Ceranić.

Po likovima bajki

Hotel ima 21 sobu, od toga 5 apartmana, a jedan apartman nosi naziv po hrvatskoj spisateljici rođenoj u Ogulinu Ivani Brlić-Mažuranić. Sve sobe, pak, nose nazive likova iz njezinih bajki.

Najvažnija događanja u sklopu ogulinskog Festivala bajki, pak održavaju se ispred hotela u središtu Ogulina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije