Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Duga Resa

Murali Tesle i Željka Malnara u gradiću nadomak Karlovca

mural,leonard lesić,željko malnar
Foto: Marin Bakić
1/6
08.11.2013.
u 15:08

Leonard Lesić ili Leni, kako ga prijatelji zovu, nije uopće dvojio da, uz niz ostalih ličnosti iz popularne kulture kojima je posvetio svoje radove, jednim obilježi i Malnara

- Željko Malnar je bio car, obišao je čitav svijet i imao je jedinstvenu televizijsku emisiju, jedinstven odnos s gledateljima, a nitko mu ništa nije mogao zamjeriti - kaže Leonard Lesić, dugoreški ulični likovni umjetnik, koji je izradio, po našim informacijama, prvi mural ove godine preminulom putopiscu i novinaru.

Lesić ili Leni, kako ga prijatelji zovu, nije uopće dvojio da, uz niz ostalih ličnosti iz popularne kulture kojima je posvetio svoje radove, jednim obilježi i Malnara.

- Već sam to htio napraviti dan nakon što sam pročitao da je preminuo, ali ipak sam složio koncepciju u tri tjedna po smrti oslikao dio zida na lokalnom stadionu - kaže Leni.
S udrugom Kunstbunker i konceptualnim umjetnikom Nikolom Vukmanićem, odnosno kolegama iz Duge Rese, ali i stranih zemalja koji su dolazili u ovaj gradić nadomak Karlovca, naslikao je bilzu 20 murala i učinio od zavičaja Dugorešana galeriju na otvorenom. Baš nekidan je naslikao portret kultnog američkog folk kantautora Woodyja Guthriea.

>>Željko Malnar dobio oslikanu pumpu za vodu na Peščenici

Komentara 1

AP
Apistol
16:42 12.11.2013.

Više mi stvarno na živce ide da svaki put pišete gradić kraj Karlovca, Duga Resa je Duga Resa, grad za sebe i gotovo.. Ito tako za druga mjesta tipa bosiljevo i td. napišete mjesto kraj Karlovca, pa valjda je mjestoo kraj Duga Rese.. Ne kažem da samo vi tako pišete, nego mediji općenito, daj malo obzira uzmite, Karlovac nema veze s Duga Resom, kraj priče..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije