Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovački izbor

Jasmina Milovčić najizgledniji kandidat za ravnateljicu knjižnice

knjižnica
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
16.09.2014.
u 14:27

Jasminka Polović, knjižničarka iz Ekonomsko turističke škole bila je treći kandidat za vodeće mjesto u knjižnici i opet nije prošla

Kao što smo već pisali, Jasmina Milovčić, djelatnica karlovačke Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić, najizgledniji je kandidat za novu ravnateljicu te ustanove.

Konačni sud daje Gradsko vijeće

Neslužbeno doznajemo da je ona predložena ispred Upravnog vijeća knjižnice, da ju treba potvrditi struka, odnosno da će, navjerojatnij o njoj raspravljati na Gradskom vijeću Karlovca.

Upravo je ona bila, doznajemo, i kandidat vladajućeg HDZ-a. Mirjana Pogačić, predsjednica Upravnog vijeća knjižnice o imenima nije htjela govoriti.

–Dobili smo tri molbe od kojih jedna nije razmatrana jer nije zadovoljila tehničke uvjete natječaja, nije priložena sva potrebna dokumentacija. Ostala smo dva programa proučili, iznimno su kvalitetni, a predložili smo novu ravnateljicu.

Smatramo da će, zahvaljujući programu koji je ponudila, najbolje obavljati posao ravnatelja - kazala je M. Pogačić.

Kako doznajemo, upravo molba aktualne ravnateljice Fride Bišćan nije niti razmatrana.

Odgovornost ravnateljice

Osim Jasmine Milovčić, javila se i Draženka Polović, koja radi u knjižnici Ekonomsko - turičke škole i kojoj je to drugi pokušaj da ‘osvoji’ mjesto ravnateljice Gradske knjižnice.

Podsjetimo, 2006. to joj nije uspjelo. Vladajući i oporba F. Bišćan smatrali su odgovornom što je njena djelatnica, mimo njenog znanja, knjižnicu pokrala za više od milijun kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije