Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodostaj viši dva metra

Izvanredne mjere oko Gline: Poplavljene kuće u Gornjem Viduševcu

poplava
Foto: Tadija Odić
1/6
14.09.2014.
u 13:58

Od petka vodostaj je narastao za dva metra i dosegao 541 u nedjelju u podne.

Zbog naraslog vodostaje i izlijevanja rijeke Gline proglašene su izvanredne mjere zaštite od poplave.

Od petka vodostaj je narastao za dva metra i dosegao 541 u nedjelju u podne. Voda u krošnjama starih vrba na obali uz cestu na izlazu u smjeru  Topuskog, zorno pokazuje razinu nabujalog vodotoka. Zaobalne vode su poplavile kuće u Gornjem Viduševcu uz cestu prema Topuskom, a prijete kućama u Glini uz ŠRC Banovac i Sisačkoj ulici. Vatrogasci od petka grade zečje nasipe a zaobalne vode prebacuju preko nasipa u rijeku svojim crpkama i traktorskom crpkom pristiglom u pomoć od Hrvatskih voda. Na kolnik izlivena rijeka Glina i rječica Buzeta, zatvorile su cestu Skela - Donje Selište.

Glina je prekrila cestu koja Marin brod spaja s državnom cestom  Glina - Topusko. Tek vrhovi golova vire iz vodom prekrivenog nogometnog igrališta uz na suhom ostalu kapelicu blaženog Alojzija Stepinca. U Šibinama se izlila rječica Buzeta i zatvorila cestu Glina-Veliki Obljaj. Na kolnik izlivena rijeka Kupa u  Gračenici Šišinečkoj zatvorila je cestu Slatina Pokupska - Zaloj - M.Solina – Prekopa a u  Donjim Jamama cestu Stankovac-Slana. Slivne vode u Drenovcu su zatvorile cestu Bijele vode - državna cesta Glina – Dvor.

>>Ovakve vode ne pamtimo 50 godina!; Ostojić: Karlovac je obranjen

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije