Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o isplati naknada

HDZ-ov župan odbio nagodbu sa savjetinicima Lovrić Merzel

Ivo Žinić
Nikola Čutuk/pixsell
10.12.2014.
u 18:55

Vansudsku nagodbu je prema Županiji i županu uputilo 12 bivših županičinih savjetnika, koji su tražili isplatu osam savjetničkih naknada, od po 5000 kuna.

HDZ-ov župan Ivo Žinić odbio je, kao odgovorna osoba za zastupanje Sisačko-moslavačke županije, ponuđenu nagodbu o isplati neisplaćenih savjetničkih naknada od veljače do studenog ove godine. Vansudsku nagodbu je prema Županiji i županu uputilo 12 bivših županičinih savjetnika, koji su tražili isplatu osam savjetničkih naknada, od po 5000 kuna. Te naknade je bivši SDP-ov dožupan Zdenko Vahovec odbijao isplatiti, iako Savjete nije htio raspustiti. Raspustio ih je Žinić, nakon pobjede na izborima. U zamjenu za 40.000 kuna savjetnici su nudili oprost kamata.

– Mi sami sebe nismo imenovali niti smo se sami raspustili. Mi smo se i tih osam mjeseci sastajali i nešto radili pa smatramo da su naknade trebale biti isplaćene. Što ćemo dalje, vidjet ćemo, rekao nam je jedan od savjetnika Emil Franjević, koji je među šestoricom vijećnika koji su najavili kako će podržati proračun župana Ive Žinića i tako mu omogućiti potrebnu većinu u Skupštini.

–Nas 13 putem odvjetnika traži uplatu i ponudili smo nagodbu županiji. Župan je shvatio da ćemo sigurno dobiti sudski spor, pa nam je odlučio isplatiti sve zaostale naknade, a mi bi oprostili kamate, rekao nam je Milivoj Tičarić prije nekoliko dana govoreći o nagodbi, no Emil Franjević kazuje kako on nije osobno nikad čuo da je Žinić obećao isplatiti naknade.

– Ta ponuđena nagodba nema veze s našom namjerom da glasamo za Proračun. Bitno mi je da izbjegnemo izbore i dodatne troškove za Županiju, rekao je Franjević čije se ime spominje kao kandidata za dopredsjednika Skupštine. Inače, savjetnici su jedna od točki optužbi USKOK-a protiv bivše SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel. Istražitelji smatraju da je ona imenovala članove Savjeta ne da nešto rade nego samo “kako bi njihovim glasovima osigurala većinu glasova u Županijskoj skupštini, i time donošenje odluka u Županijskoj skupštini na određeni način, u skladu s njezinim interesima”.

>>Novi župan dogovorio se s bivšim županičinim savjetnicima

Komentara 6

MI
Mirnadob
21:28 10.12.2014.

Pa sto su radili ti "savjetnici"savjetovali Marinu kako ce osiromasit Zupaniju? a sad jos hoce i place za taj kriminal, dok Imunoloski djelatnici mogu samo sanjat o zaradjenim placama.Fuj,savjetnici!

Avatar bradaZG
bradaZG
10:47 11.12.2014.

Bravo Ivo! Svaka čast! Nek si idu "čistaćici" u sabor(nemreš verovat) po isplatu!!

FL
feliks.lorenz.33
11:17 12.12.2014.

I još neka netko kaže da su dobar dio časni ljudi. Dobar dio njih izgubi i moral i čast samo da bi vladao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije