Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezadovoljstvo poplavljenih

Erak: šteta je bila 200.000, a dobila sam samo 1500 kuna

erak
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
22.09.2014.
u 13:09

Kuća se nalazi uz Mrežnicu, ali do ove godine nije bila plavljena, a domaćini poručuju da je njihovu kuću sada poplavila i obližnja rijeka Korana

Tko je dobivao novac od odšteta za poplave u veljači, ako sam ja za štetu procijenjenu na 200.000 kuna dobila tisuću i pol kuna odštete – pita se Đurđica Erak s Mostanja.

Zašto je skinuta nula?

Njezina kuća nalazi se na samoj obali Mrežnice, ali unatoč tome nikada nije do sada bila poplavljena. Ove godine već drugi put. Uzrok mnogi vide u nedovršenom nasipu na Mekušju, pa i gospođa Erak smatra da je njezinu kuću više poplavila udaljenija Korana, nego Mrežnica pokraj koje živi.

U veljači je komisija, nastavlja naša sugovornica, na licu mjesta procijenila štetu na 200.000 kuna.– Grad je isplaćivao sedam i pol posto odštete, a 1.500 kuna koliko sam dobila od njih sigurno nije to. Zašto je netko ‘skinuo’ nulu i gdje su novci – veli Đ. Erak.

Pokazuje nam u svojoj kući i u okućnici o kakvim se točno štetama radi.

– Oštećeni, u biti upropašteni, su nam jacuzzi, bazan, igralište za odbojku na pijesku, biljarski stol, profesionalna kuhinjska pećnica, termoakumulaciona peć – nabraja i pokazuje nam Đ. Erak po impresivnoj okućnici.

Nekad je kuća bila opremljena, a danas je, nakon druge poplave, u vrlo lošem stanju. U odnosu na prvu, voda je bila umnogome viša. No, i tada je nastradala čitava unutrašnjost, veli Đ. Erak, i to od fekalnih voda.

– Stoga moramo mijenjati apsolutno sve što nismo uspjeli dignuti, a dosta je toga. Morat ćemo i ponovno žbukati, parkete mijenjati... – veli Đ. Erak.Kaže da joj nikad nije poslan zapisnik, niti ga je vidjela i potpisala u veljači, nego da je šteta sporazumno usmeno utvrđena na 200.000 kuna.

No, zapisnik ipak treba postojati i mi smo ga odlučili zatražiti. Ipak nam ga je viša stručna suradnica za protokol i odnose s javnošću Grada Katarina Matasić uskratila.

Sporni zapisnik

– Zapisnik Komisije može zatražiti isključivo, osobno, gospođa Erak – stava je K. Matasić.To je sporno, jer se ne radi o raspodjeli njezinih privatnih sredstava, nego građana i ne postoji niti jedan razlog da se taj dokument proglasi privatnim.

Đ. Erak je službeno zatražila presliku zapisnika i da se i nama dostavi, međutim nismo ga dobili.

Ključne riječi

Komentara 2

ĆA
ćaćaća
15:36 22.09.2014.

e to ti je nova pravednost...

Avatar jigaboo
jigaboo
16:16 22.09.2014.

"Erak: šteta je bila 200.000, a dobila sam samo 1500 kuna"____trazi od osiguranja da ti plati. pa sta ima tebi ko da dava. sto nisi osigurala kucu. jeste li vi culi za osiguranje tamo. nego izgleda malo primitivno balkansko pleme jos nije na tom nivou. I odje u britaniji su poplave I to doslovno svake godine I osiguranje im sve pokriva I sve plati od doslovno macke do kuce I stale I garaze. cuj to, napravi kucu dodje poplava I onda joj drzava dava pare. pa onda ukinite I osiguranje za auto. kad vas neko slupa trazite od drzave pare za popravak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije