Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Feljton (2)

Deset godina priče o vrsti bazena platili smo 7 milijuna kuna

bazen
Foto: Arhiva VL
24.10.2014.
u 16:16

Bazeni koji su 2010. imali i dozvolu za gradnju, bili su po uzoru na čakovačke, a procijenjeno je da gradu, pored rijeka, ne treba olimpijski bazen na otvorenom

Ukoliko se jednoga dana stvore uvjeti, iziđemo iz krize, nađemo ulagača, pa se u Karlovcu netko ipak odluči izgraditi bazen, može birati između dva projekta koja već postoje.

I za vaterpolo

Naime, u povijesti gradnje karlovačkog bazena, prvi projekt koji je ugledao svjetlo dana dala je napraviti SDP-ova vlast 2001.

Arhitektonski fakulteta u Zagrebu za 2,5 milijuna kuna napravio je idejno rješenje za bazenski kompleks Vrtovi.

Da je izgrađen Karlovčani bi, osim unutarnjih bazena, imali i dva manja bazena vani, te veliki olimpijski bazen za plivačke discipline i vaterpolo. Sve je to trebalo platiti 123 milijuna kuna.No, HDZ-ova vlast proglasila ga je megalomanskim, rekavši kako Karlovcu treba komercijalno isplativ bazen sa sadržajima za rekreaciju i sport.

Gradonačelnik Miro Škrgatić 2007. je govorio kako je nemoguće naći investitora koji bi u Karlovcu, pored rijeka, gradio veliki vanjski olimpijski bazen. Stoga je odlučeno da se gradi bazenski kompleks po uzoru na Čakovec.

Ta ideja, uvjet je bio za autore projekta, ne smije stajati više od 75 milijuna kuna. Projektni biro Vinski napravio je idejno rješenje i izvedbeni projekt koji je doista bio impresivan. Karlovčani su trebali dobiti pet unutarnjih rekreacijskih bazena, od toga i manje bazene za djecu s toboganom,te ugostiteljske sadržaje, wellness, frizerski i salon za uljepšavanje, te vanjski bazen s parkirališnim mjestima ispod.

To bi, govorili su u Gradu, zadovoljilo potrebe Karlovčana, a gradnja bi stajala 80 milijuna kuna. Plus skoro tri milijuna koliko su plaćeni projekti. Ubuduće, rečeno je, uvijek se može dograditi i vanjski olimpijski bazen.I sve je već bilo dogovoreno!

U proljeće 2008. godine počinju raditi, do kraja 2009. Karlovčani se već kupaju.

Plaćeno i HEP-u

Čak je 2010. HEP-u plaćeno nešto manje od milijuna za elektroenergetsku suglasnost za gradnju bazena, te trafostanice srednjeg napona. Izdana je i građevinska dozvola koja je propala, nakon što dvije godine nije zakopana lopata na Rakovcu pored sportske dvorane, i ne može se više aktivirati.

Kada podvučeno crtu, deset godina priče o tome trebamo li olimpijski bazen ili puno manjih, koštalo nas je gotovo sedam milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

GR
grm
15:44 27.10.2014.

Eto kako se vodi briga o novcu koji su gradani dobro platili. .....netko je imao koristi od tih 7 miliona.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije