Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZORAN MAMIĆ:

Kad bih znao kako podići igru Dinama, bio bih trener Reala

Zoran Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
07.03.2016.
u 16:31

'Mogu reći da je lijepo što pobjeđujemo, ali nikako nisam zadovoljan ovim periodom, ovo mi je najteži dio otkako sam trener, upravo zbog igre.'

Dinamo je upisao novu pobjedu, za jedanaestu uzastopnu pao je Slaven Belupo, ali prilično teško. No, plavi su uspjeli nastaviti niz pobjeda ,ali i nepobjedivosti u Maksimiru u domaćem prvenstvu, ovo im je bila stota utakmica bez poraza, zadnji put su izgubili od Rijeke 2010. kad je Badelj zabio autogol.

A malo je nedostajalo da si jučer Dinamo zabije 'autogol' svojom neinventivnom igrom u prvom poluvremenu. Sad nisu imali opravdanje da je teško dok se ne zabije prvi gol jer Ćorić je zatresao mrežu gostiju već nakon minute i 37 sekundi. Stojanović je ubacio, Hodžić pucao, vratar Rozman odbio, a Ćorić lako poentirao.

I nakon toga se Dinamo 'ugasio', kao da im je taj pogodak ugasio akumulatore i uglavnom se umiralo od dosade, igra plavih bila je bez ideje, bez želje. Da ne bude do kraja dosadno pobrinuo se Eduardo. Kapetan Dinama dobio je laganu loptu od Taravela, želio ju je isto tako lagano dodati, ali je dodao suparničkom igraču. Ozobić je uzeo poklon, gurno loptu, Eduardo ga je srušio, ali se lopta otkotrljala do Križmana koji je pogodio za 1:1.

U nastavku je izašao bolji Dinamo, pritisnuo je i pod tim pritskom Barić je pogriješio, a Hodžič poklon iskoristio. Mogli su plavi do kraja i do uvjerljivije pobjede no Rozman je obranio udarce Muse i Hodžića, Taravel je pogodio vratnicu....

- Ma ni drugi dio nije bio na razini koju želimo, bilo je tek malo više trke, ali ne i organizacije igre. Imali smo problema u igri, agresiji, kompaktnosti, organizaciji, bilo smo spori, svatko je bio u svom filmu. Mogu reći da je lijepo što pobjeđujemo, ali nikako nisam zadovoljan ovim periodom, ovo mi je najteži dio otkako sam trener, upravo zbog igre – požalio se Zoran Mamić.

- Nemam namjeru slaviti poraz, iako sam zadovoljan našom predstavom, samo treba ustrajati i u sljedećim utakmicama osvajati bodove – ocijenio je trener Slavena Belupa Željko Kopić.

Iz igre je zbog ozljede izašao Schildenfeld.

- Osjetio je problem kod hvatišta, ni prije nego obavi preglede ne znamo o čemu je riječ.

Na plavoj klupi bio je mladi Josip Brekalo, nogometni dragulj kojeg bi Dinamo rado brusio u svojoj momčadi, ali čini se da postoji ozbiljna opasnost da i on 'zapali', da ode kad napuni 18 godina.

- Ima ugovor, a mi ga želimo produžiti. Objekivno se ne možemo natjecati ni sa srednjim europskim klubovima, a pogotovu ne s onima koji se 'motaju' oko Brekala. On i nejgova obitelj moraju procijeniti, znase što mi nudimo i ako to prihvaćaju, idemo dalje zajedno, ako ne... Razgovarali smo i još ćemo razgovarati, ali iskreno mislim da je njihova ideja odlazak jaka, pa čak i da mi ponudimo dvostruko više – odgovorio je Zoran Mamić i tako potvrdio bojazan da bi plavi mogli ostati bez ovog iznimnog talenta, da bi mogao otići putovima Murića i Brodića, a ne putom kojim su krenuli Kovačić, Ćorić, Pjaca i ostali plavi mladići.

Na kraju je trener Modrih dao i zaninimljivu izjavu o stanju svoje momčadi.

- Što ću poduzeti da dignem momčad? Kad bih to sad znao vjerojatno bih bio trener Real Madrida.

>> Pobjedu protiv Slavena zasjenile loše vijesti - Brekalo napušta Dinamo?!

Komentara 27

DU
Deleted user
17:02 07.03.2016.

Zoki ne brini sjeti se Hajduka. Odmah je život ljepši.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
16:48 07.03.2016.

Ne mogu se složiti u potpunosti sa tobom Zoky..... Igra je takva kakva je.... ali ja gledam to na drugi način - velike ekipe pobjeđuju i kada ne igraju dobro. Alles klar, kaj ne ?

Avatar Titanov sin
Titanov sin
17:14 07.03.2016.

Poslije europske jeseni nije lako naći inspiraciju protiv domaćih momčadi. Važne su pobjede i da držimo Rijeku na distanci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije