Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK PROTIV MARIĆA

Vrbanović: Brbić radi tradicionalni Hajdukov pritisak na suce!

'19.07.2012., Poljud, Split - Europska liga, 2. pretkolo, Hajduk - Skonto. Ministar Zeljko Jovanovic i predsjednik Hajduka Marin Brbic.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
Ivo Cagalj/PIXSELL'
25.10.2013.
u 09:00

– Sve je to, na žalost, već viđeno, taj uhodani scenarij u Splitu uvijek drže u pričuvi. Ovakav istup Hajdukovih čelnika u dlaku je identičan već godinama uoči važnih utakmica u Splitu – rekao je Vrbanović.

Hajdukov predsjednik Marin Brbić očekivano je uzburkao nogometne vode stvaranjem pritiska na suca Brunu Marića, koji će arbitrirati na subotnjem prvenstvenom okršaju Hajduka i Lokomotive. Napad na HNS i sudačku organizaciju koja je delegirala Marića (Povjerenik za suđenje je Ivan Peraić) zaslužio je odgovor, pa nam je izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović rekao:

– Sve je to, na žalost, već viđeno, taj uhodani scenarij u Splitu uvijek drže u pričuvi. Ovakav istup Hajdukovih čelnika u dlaku je identičan već godinama uoči važnih utakmica u Splitu i uvijek su meta suci! Žao mi je da se uopće suci i spominju u okviru sportskog događaja prije nego je lopta i krenula s centra, bezrazložno se javnost fokusira na dio igre o kojem se ne bi smjelo razgovarati barem do početka utakmice – rekao je Vrbanović i apelirao:

– Spustimo loptu na zemlju i dajmo povjerenje sudačkoj organizaciji i sucima, budući da se polako, ali sigurno vraća vjera u nogometno suđenje, koje je sve bolje i bolje. Sve je manji broj sudačkih pogrešaka, klubovi se sve manje žale na pogreške. Uostalom, pa i Brbić je u tom istupu istodobno zahvalio predsjedniku sudačke organizacije HNS-a Dušanu Kukiću na sve boljem suđenju! Dakle, Brbić je svjestan da sve ide nabolje, ali kad je u pitanju njegov Hajduk, onda vrijede druga pravila ponašanja i već se tradicionalno služi neprimjerenim pritiscima – rekao nam je Vrbanović, kojem je za još četiri godine produžen mandat u Fifinu Arbitražnom sudu, najvišem nogometnom sudu na svijetu.

>> Brbić ljutit: Političko sljepilo je delegiranje Bruna Marića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije