Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak afere

U Mađarskoj pod istragom 50 osoba i 33 nogometne utakmice!

lopta portal
Tomislav Miličević/VLM/Pixsell
05.02.2013.
u 10:26

Mađarska je policija izvršila raciju istodobno na 12 lokacija i zaplijenila oko 320.000 eura.

Nakon što je jučer nogometni svijet potreslo otkriće Europola o globalnoj mreži namještanja utakmica, klupko se polako raspliće. U susjednoj Mađarskoj tako je u akciji policije uhićeno 50 osoba koje se sumnjiči da su sudjelovale u namještanju čak 33 susreta! Policija je prilikom uhićenja izvršila raciju na 12 lokacija istodobno zaplijenivši pritom oko 320.000 eura. Ove vijesti potvrdila je mađarska policija navodeći da su se kriminalci povezali 2010. godine te kako je do danas za podmićivanje nogometnih sudaca i igrača upotrijebljeno između 40 i 600 tisuća eura, a počinjena šteta je oko 2,2 milijuna eura.

Među uhićenima su i četvorica nogometaša te tri nogometna suca. Istražitelji su dobili produljenje roka za završetak istrage do 22. veljače, nakon čega će javni tužitelj podnijeti optužnice.

A procurilo je i o kojoj je utakmici Lige prvaka igranoj u Engleskoj riječ! Danski list Ekstra Bladet navodi da je riječ o dvoboju iz 2009., kad su se u skupini u Liverpoolu susreli istoimeni domaćin i mađarski Debrecen. Susret je završio pobjedom Liverpoola 1:0, jedini pogodak postigao je Kuijt, a istražitelji sumnjaju da su prevaranti pokušali namjestiti broj pogodaka koje je Debrecen trebao primiti. Zbog toga je jedan od osumnjičenih i vratar mađarske momčadi, Crnogorac Vukašin Poleksić.

Iz Liverpoola su istaknuli da oni nisu pod istragom i kako nemaju ništa s namještanjem utakmica.

Poleksić je bio sudionikom još jedne utakmice za koju je njemačka policija ustvrdila da je namještana. Bio je to dvoboj Debrecena i Fiorentine, također igran u Ligi prvaka iste te godine. Taj je susret završio pobjedom talijanskoga kluba 4:3. Poleksić je kasnije dobio dvogodišnju suspenziju jer je propustio prijaviti da su ga kontaktirale osobe koje su htjele namjestiti utakmicu, a suspenziju je potvrdio i Sportski arbitražni sud iako je crnogorski čuvar mreže govorio da je nevin.

>>Najveći skandal: Utakmica Lige prvaka namještena!?

>>Ovo je Dan Tan, najveći neprijatelj nogometa u svijetu

>>Gazzetta: Namješteno je i 18 utakmica u Hrvatskoj!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije