Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIM-MREŽA

Najveći skandal: Utakmica Lige prvaka namještena!?

Crveni karton
Reuters
04.02.2013.
u 12:00

U 18 mjeseci istrage Europol je istražio 180 utakmica te danas za namještanje sumnjiči više od 425 ljudi!

Među 180 nogometnih utakmica koje se diljem Europe istražuju zbog namještanja nalazi se i jedna Lige prvaka! Taj susret odigran je u Engleskoj i završio je neriješeno. BBC piše da policija neće otkriti o kojoj je utakmici riječ, no kako je otkrivena kriminalna organizacija s bazom u Aziji koja je koordinirala operaciju namještanja.

U akciji koja je trajala 18 mjeseci Europol je istraživao utakmice Svjetskog prvenstva, kvalifikacija za Europsko prvenstvo, dvije neriješene utakmice Lige prvaka i "nekoliko top nogometnih utakmica europskih liga". Čak 425 osoba, uključujući suce, djelatnike klubova, igrače i kriminalce osumnjičeno je za umiješanost u namještanje.

Vjeruje se da je kriminalni milje namještanjem ovih utakmica zaradio osam milijuna eura, a da je dva milijuna isplatio onima koji su sudjelovali u namještanju. Najsretniji od njih dobio je 140 tisuća eura.

Istražitelji su otkrili namještanja u 15 zemalja, a dosad je uhićeno 50 ljudi. Osim toga, misle da je ovo samo vrh "ledenog brijega".

– Ovo je najveća istraga o namještanju utakmica ikada provedena u Europi. Donijela nam je dobre rezultate, otkrili smo ogromnu kriminalnu mrežu i mislimo da smo otkrili velik problem integriteta nogometa u Europi – poručili su iz Europola.

>>U Mađarskoj pod istragom 50 osoba i 33 nogometne utakmice!

>>Ovo je Dan Tan, najveći neprijatelj nogometa u svijetu

>>Gazzetta: Namješteno je i 18 utakmica u Hrvatskoj!

Komentara 15

NI
Nini istrijan
15:11 04.02.2013.

Autor je malo krivo procita(preveo) vijest jer se radi ni manje ni vise nego 680 utakmica koje su pod istragom.

NI
Nini istrijan
15:16 04.02.2013.

Samo da nadodam da je pod sumnjom jedna tekma u Kupu Sampiona u Engleskoj.Od 680 meceva se 300 od njih odnosi na Evropu.Najveca suma placena pojedincu je 100tisuca eura(do sada sto se zna) a iza svega stoji jedna grupa ljudi sa bazom u Singapuru.

LI
Lisabon
13:35 04.02.2013.

Pitajte Sirica kako objasniti da je trazio od Hajduka zaostatke za osvojeno prvenstvo 2005?Kakvi zaostatci?Pa sta je Hajduk namjestao?Nemoguce!!!!!!!Hajduk zivi vjecno i treba ga zastititi od Mamica i Dinama.Nikako da netko dokaze da je Mamic upleten ,a dali bi se je..t u du.e da ima indicija.A gle cuda nema!Mora da je to frustrirajuce za sve nase novinare i tovarcine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije