Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobijedio Istanbul

Tokio će biti domaćin Olimpijskih igara 2020. godine!

Tokio, Olimpijske igre, Buenos Aires (1)
Reuters/Pixsell
07.09.2013.
u 23:13

Tokio je bio kandidat za domaćina olimpijskih igara i 2016. godine, ali je na kraju izgubio od Rija

Domaćin olimpijskim igrama 2020. godine bit će Tokio. Tako je odlučeno na glasanju u Buenos Ariesu. U finalnom glasovanju Tokio je bio bolji od Istanbula. U polufinalu je ispao Madrid. Tokio je bio kandidat za domaćina olimpijskih igara i 2016. godine, ali je na kraju izgubio od Rija. Istanbulu je ovo bila peta neuspješna kandidatura. Tokio će po drugi put biti domaćin Igara, prvi put je ugostio najbolje svjetske sportaše 1964. godine. Te Igre su bile prve u povijesti održane u Aziji. Olimpijski plamen je na ceremoniji otvaranja upalio Yashinori Sakai, mladić koji je rođen u Hirošimi , 6. kolovoza, 1945, isti onaj dan kada je na taj grad pala atomska bomba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije