Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nanijeli su štetu'

Sudački trojac koji je oštetio Hajduk poslan u niže lige!

Igor Križarić
Vanja Zubčić
05.09.2012.
u 17:32

''Nanijeli su štetu sudačkoj organizaciji i pridonijeli osjećaju nepovjerenja u tako važnom segmentu nogometne igre'', piše u priopćenju Komisije sudaca

Na sastanku Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a donesena je odluka kako će suci koji su oštetili Hajduk u utakmici na Kantridi biti preseljeni u Drugu ligu! Iako u priopćenju nije navedeno o kome je točno riječ, iz priloženog je prilično jasno da su to Igor Križarić, Domagoj Ljubičić te Mario Strahonja.

Evo što su poručili iz Komisije sudaca:

1. Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a u potpunosti je svjesna činjenice da su učinjene sudačke greške na pojedinim nogometnim utakmicama kao i da je izostala dosljednost u primjeni PNI (pravila nogometne igre nap. a.) od strane nogometnih sudaca.

2. Temeljem utvrđenih propusta nogometnih sudaca na prvenstvenim utakmicama Prve HNL isti su nanijeli štetu sudačkoj organizaciji i pridonijeli osjećaj nepovjerenja u tako važnom segmentu nogometne igre.

3. Uočeni i naglašeni propusti nogometnih sudaca utvrđeni su na sljedećim prvenstvenim utakmicama:

Prva HNL, 5. kolo: Zagreb - Slaven Belupo, Lokomotiva - Hajduk, Osijek - Rijeka; 7. kolo: Rijeka - Hajduk

Druga HNL, 3. kolo: Lučko - Solin

4. Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a sukladno UEFA-inoj Sudačkoj konvenciji i PRAVILNIKU o određivanju nogometnih sudaca i Kontrolora suđenja a temeljem članka 12. naprijed navedenog Pravilnika izriče sankcije sa primjenom do daljnjega nogometnim sucima spornih utakmica glede slabije primjene PNI i nezadovoljavajuće forme. Isti će biti određivani na prvenstvene nogometne utakmice neposredno na niži stupanj natjecanja pod ingerencijom Hrvatskog nogometnog saveza.

5. Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a odlučiti će o njihovom povratku na suđenje prvenstvenih utakmica Prve HNL odnosno Druge HNL nakon spoznaje kada isti dostignu zadovoljavajuću formu.

6. Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a zauzela je stav da će stručno analizirati svaki individualni propust nogometnih sudaca te o istima donositi odluke na sjednicama a ne putem medija. Ne prihvaćamo izražene tendencije i namjere o oštećenju bilo kojeg nogometnog kluba jer to su samo individualni propusti nogometnih sudaca tijekom utakmice. Greške su moguće i sastavni su dio nogometne igre u kojoj sudjeluju igrači, treneri i nogometni suci te je potrebno kroz tu prizmu sagledavati i nastojati da se iste svedu na najmanju mjeru.

7. Sudačka komisija HNS-a odlučno i čvrsto stoji kod svog stava te je u stanju pravovremeno donijeti Odluke za dobrobit nogometa i suđenja i vratiti vjeru sudačke organizacije Hrvatskog nogometnog saveza.

Komentara 21

ŽU
županjac
19:30 05.09.2012.

Uvijek komentiramo na krivi način. Naslov je jasan i komentirajmo postupke sudačke trojke koja je "kumovala" izgubljenim bodovima Hajduka. Osobno, ne vidim kako je to uklanjanje tih sudaca popravilo nepravdu učinjenu Hajduku. Da je moguće, nakon takvih očiglednih pogrešaka sudaca, odigrati novu utakmicu, pa kako god prođe, onda taj potez ima smisla iz više razloga: povećavanje troškova koje bi trebali snositi krivci i sprečavanje ponavljanja grešaka. Ovako, suci dobiju lovu za tendenciozno suđenje, odu u drugu ligu i stvar svršena. Nepravda učinjena i nikome ništa. Zato ima smisla pokušaj da se i u nogometu uvede "oko sokolovo" jer uz primjenu sredstava komunikacija koje suci imaju, nije problem da se igra zaustavi na par sekundi i nepravda otkloni.

MI
milton
19:58 05.09.2012.

Strahonja u Drugu ligu. Jeste li vi normalni? Nakon sto godina imamo suca u Ligi prvaka, a oni ga šalju u Drugu ligu. Zašto?. Ukralo neki penal tovarima. Ma tko ih hebe kad ne znaju. Što se tiče Križarića, on je"tatin sin" i nije kvalitet, čak ni za Drugu ligu. Ljubičić je već prestar tako da nema štete. Treba samo pitati gdje je nestao Burilo? On je obečavao, iako je i on "tatin sin"?

MO
modovisisajteMaraschino
18:04 05.09.2012.

Hajduk izgubio od trećeligaša i opet zbog jedanasterca... hoćete i te sudce poslat u 5. ligu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije