Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neće dati ostavku

Štimac: Sve koji me kritiziraju nabijem na jednu stvar!

Srbija - Hrvatska (1)
Marko Lukunić/Pixsell
07.09.2013.
u 22:38

- Rekao sam na početku kvalifikacija da će Belgija biti u TOP 10 u godinu dana, nije mi teško reći da su oni bolji od nas

Izbornik Igor Štimac bio je raspoložen za razgovor nakon sinoćnje utakmice protiv Srbije. Osvrnuo se na situaciju u našoj skupini u kojoj je izvjesno da će Belgija biti prva, a mi ćemo put do SP-a tražiti preko dokvalifikacija.

- Rekao sam na početku kvalifikacija da će Belgija biti u TOP 10 u godinu dana, nije mi teško reći da su oni bolji od nas. Kazao sam da nam nije Srbija konkurent za prvo mjesto, nego Belgija. Jesam li tako najavio skupinu?

Osvrnuo se i na kritike zbog toga što je namjerno Srbima prepustio inicijativu.

- Da smo napali, izmorili bismo se već u prvih 45 minuta, a oni puno manje od nas. Dobro bismo to odigrali, no zatim biste se svi molili Bogu u drugom poluvremenu. Po procjeni stanja našega i njihova, donijeli smo, po meni, logičnu odluku da pustimo Srbe da se umaraju. A opet kažem, da nismo stali dublje nego što sam tražio, tri-četiri puta stigli bismo u situaciju da ih kvalitetno ugrozimo.

Još su dvije utakmice ostale do kraja kvalifikacija, a one bi mogle dati odgovor na pitanje kakav je Štimac trener.

- Ne brinite za mene. Imam izbor ići raditi, ali obožavam živjeti u Hrvatskoj. Niti ćete vi definirati kakav sam trener niti hrvatska javnost, nego to kakve ću ponude imati i koga ću voditi. Pitanje je što znači biti uspješan u kvalifikacijama? Čime se to mjeri? Koji su to parametri? Ako pitate hoću li podnijeti ostavku - hoću vraga!

Odgovorio je i kako će se odnositi prema preostalim utakmicama u kvalifikacijama.

- Da budemo kompletni u doigravanju. Tako. Rezultat me manje zanima, mi smo svoj rezultat ostvarili u Beogradu. A one koji će ocjenjivati mene kao trenera po rezultatima iz tih utakmica nabijem na jednu stvar. Važne su mi one dvije kasnije.

>>Štimac o Perkoviću: Pos...m mu se u usta!

>>Izborniče, zbog čega bismo trebali biti sretni?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije