Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRATE PROTIVNIKA

Štimac prvi put bez Bokšića, koji gleda sve opasniju Srbiju

kranjčar, štimac
Zoran Grizelj/Pixsell
13.08.2013.
u 10:00

– Pratimo Srbe u stopu, Bokšić je otišao u Barcelonu gledati njihov dvoboj s Kolumbijom. Oni su u boljem elementu nego što su bili prije godinu dana, napadački trojac im je složen u Benfici - rekao je Štimac.

Bilo je već prošlo šest sati. Šest ujutro. Nije to baš neko vrijeme za razgovor, ali izbornik Igor Štimac zahvaljujući prvoj kavi bio je dobro raspoložen.

Bez rizika

– Čestitam, da bude u stilu Zorka Srebrića, što ste ustali tako rano – rekao je smijući se Štimac.

Protiv Lihtenštajna u Vaduzu (srijeda, 15. kolovoza, 20.45 sati) Štimac očekuje pobjedu, ali ovih par zajedničkih dana s igračima iskoristit će i za neke druge stvari.

– Tih 48 sati zajedničkog druženja iskoristit ćemo za razgovor. Razgovarat ćemo o Škotskoj, o tome što se dogodilo, ali i o onome što nas čeka, a to je dvoboj sa Srbijom u Beogradu. Utakmica s Lihtenštajnom trebala bi biti dobar zajednički trening, ne sumnjam u pobjedu. Ta utakmica nam treba poslužiti za poboljšanje realizatorskih sposobnosti. Tek ću odlučiti tko će i koliko igrati, moram vidjeti u kakvom je stanju Modrić, koji je tek stigao iz SAD-a. Nema riskiranja, u toj utakmici ne smijemo napraviti neku glupost – kaže Štimac.

Otpali su Šimunić, Perišić i Subašić, izbornik je naknadno pozvao Maloču, Picaka i Pivarića.

– To daje dodatnu vrijednost našoj ligi, priznanje je trenerima i igračima – rekao je izbornik.

Prvi put u sastavu je Ante Rebić.

– Bilo je dosta kritika na njegov račun jer nije ispunio očekivanja na prvenstvu svijeta, pa i zbog ponašanja. Rebić ima ono što reprezentaciji nedostaje, a to su brzinske sposobnosti, ima realizatorsku komponentu – kaže Štimac.

Zadovoljan je igračkim kadrom. Pletikosa i Milić odlično su startali u ruskom prvenstvu, Mandžukić drži svoju poziciju u Bayernu, Modrić je ključni igrač Reala, Srna i Eduardo sa Šahtarom dominiraju, Rakitić je postao kapetan Seville, Kovačić je zvijezda Intera...

– Stožerni dio igrača započeo je kvalitetno sezonu, nadam se da će hrvatska reprezentacija biti bolja nego do sada.

Sve ovo je uvertira u ono što nas čeka 6. rujna u Beogradu. Na Štimčev 46. rođendan Hrvatska će u goste Srbiji.

Srbija inspirira

– Veselim se toj utakmici – kratko će Štimac.

U akciji Lihtenštajn neće biti Alena Bokšića.

On je u nekoj drugoj misiji.

– Pratimo Srbe u stopu, Bokšić je otišao u Barcelonu gledati njihov dvoboj s Kolumbijom. Oni su u boljem elementu nego što su bili prije godinu dana, napadački trojac im je složen u Benfici. Bez 
obzira na sve, očekuje nas teška utakmica, neka to bude nogometna predstava u kojoj ćemo pokazati pravo lice – zaključio je Štimac.

>> Štimac u reprezentaciju pozvao Maloču, Pivarića i Picaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije