Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vratio se i Lovren

Štimac pozvao Sammira: Neka pokaže je li svjetska klasa

Igor Štimac (1)
Marko Prpić/Pixsell
27.09.2012.
u 12:27

Ivan Kelava nije dobio poziv, umjesto njega pozvan je Dario Krešić iz Bilićeva Lokomotiva

Hrvatski izbornik Igor Štimac danas je objavio popis igrača na koje računa za kvalifikacijske utakmice protiv Makedonije u Skoplju (12. listopada) te Walesa u Osijeku (16. listopada). Na popisu se prvi put našao i nogometaš Dinama Sammir! Od ostalih zanimljivost valja istaknuti da poziv nije dobio Ivan Kelava i kako je umjesto njega pozvan Dario Krešić iz Lokomotiva. Domagoj Vida dobio je poziv unatoč problemima u Dinamu, dok se na popisu nije našao Mladen Petrić. Dejan Lovren vratio se u reprezentaciju nakon duljeg izbivanja zbog ozljede.

Na konferenciji za novinare pojavili su se izbornik Igor Štimac te članovi stručnog stožera Alen Bokšić i Krunoslav Jurčić.

Igor Štimac pročitao je popis reprezentativaca:

Vratari: Pletikosa, Subašić, Krešić,

Braniči: Ćorluka, Srna, Šimunić, Schildenfeld, Strinić, Vida, Lovren, Pamić

Veznjaci: Rakitić, Badelj, Kranjčar, Vukojević, Modrić, Iličević, Perišić, Radošević, Sammir

Napadači: Eduardo, Mandžukić, Olić, Jelavić, Kalinić, Vukušić

Tijek konferencije:

– Sutra širi stožer putuje u Osijek. Moram prenijeti raspoloženje iz našeg korpusa: svi smo sretni jer idemo u Osijek. Svjesni smo da domaćini ulažu ogromne napore da se sredi teren i stvore optimalni uvjeti. Dao sam nalog Damiru Vrbanoviću da isposluje od Fife mogućnost Sammirova nastupa u dresu Hrvatske. Krešić je svojim igrama u Lokomotivu skrenuo na pozitivan način pozornost na sebe. Želimo ga pobliže doživjeti – prvo je što je rekao izbornik Štimac.

– Nepodijeljeno je mišljenje javnosti o njegovim igračkim kvalitetama. Imao je probleme s režimom života, ali imamo uvid u neke promjene s tim u vezi proteklih mjeseci. Želimo da mu ovo bude impuls, fantastičan motiv za nastavak na reprezentativnom i klupskom planu. Hoće li uspjeti se nametnuti s obzirom na konkurenciju, to je sada na njemu. Smatramo da Sammir može doprinijeti igri hrvatske reprezentacije, želimo ga naviknuti na proces treninga u reprezentativnim okvirima. Naša očekivanja od njega su velika – rekao je Štimac, a Sammira je komentirao i Kruno Jurčić:

– Nadamo se da će ovo biti poticaj Sammiru. Znam kakve su njegove kvalitete. Nadamo se da će popraviti sve segmente, nogometne, a i one druge. Sammir nam može pomoći u fazi napada. Sad je na njemu da pokaže je li za to sposoban. To nas pitanje već dugo muči. Sad će pokazati je li svjetska ili samo nacionalna klasa. Sada ima izuzetnu priliku svima nam pokazati da je izuzetan nogometaš– rekao je Alen Bokšić.

Izbornik Štimac osvrnuo se i na incident Domagoja Vide u Dinamu.

–  Kod nas Vida nema problema s disciplinom, što ne znači da ne osuđujemo njegov čin. Morat će prihvatiti sankcije, mi mu to savjetujemo. Da se što prije ispriča te prihvati sankcije. On mora znati da, kada igra za Dinamo, predstavlja Hrvatsku. Njegov sramotan postupak obišao je cijeli svijet. Ponavljanje takvih stvari može biti pogubno. Ovo mu je sigurno zadnja od takvih "akcija", budite uvjereni u to.

>>>Mamić: Čestitam stožeru na hrabrosti za pozivanje Sammira

>>>Sammir: Mislim da sam svojim igrama zaslužio poziv

 

Komentara 89

OD
odraneol
13:05 27.09.2012.

Ova glupost oko Sammira je prešla svaku granicu novinarske objektivnosti. Ne pamtim kada se nekoga toliko guralo u reprezentaciju putem medija. Dečko je tek dobar igrač i gotovo! Pa, on nije u stanju dobro odigrati dvije utakmice u nizu. Zar baš svatko na kome Mamić želi zaraditi mora u repku? Koliko ima klinaca koji su perspektivniji od njega, ali nemaju adekvatan "ugovor"!? U svakom klubu HNL-a će se lako naći igrač koji odigra jedan ili dva poteza po utakmici ala Sammir i nikom ništa... Činjenica je da Sammir toliko vrijedi ne bi još bio u Dinamu. Normalno, zato mu treba repka! Užas!

HA
HAJDUK
13:13 27.09.2012.

Eto, dogodilo se ono zbog čega je Štimac postao izbornik. Pošto je odradio posao može uzdignute glave napustiti izborničku funkciju i ostat će zauvijek u srcima navijača.

Avatar Idler 3
Idler 3
12:35 27.09.2012.

Zna li se - hoće li na popisu biti još "ekstra talenata" koje treba prodat van ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije