Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kovači vode U-21

Štimac objavio popis za Koreju: Odmaramo Badelja i Subašića

Igor Štimac (1)
Davor Puklavec/Pixsell
21.01.2013.
u 12:17

– Iako je riječ o prijateljskom ogledu, želimo biti na maksimalnoj razini protiv ozbiljnog protivnika i tako ćemo i pristupiti.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je objavio popis kandidata za prijateljsku utakmicu protiv Koreje, koju 6. veljače igramo u Londonu.

– Svima želim puno zdravlja, sreće i uspjeha u novoj godini. Želio bih iskoristiti ovu priliku i čestitati rođendan Alenu Bokšiću, a isto tako želio bih i braći Kovač, koja preuzimaju mladu reprezentaciju, zaželjeti puno uspjeha – počeo je Štimac i nastavio:

– Iako je riječ o prijateljskom ogledu, želimo biti na maksimalnoj razini protiv ozbiljnog protivnika i tako ćemo i pristupiti. Puno igrača još uvijek je u prvom dijelu pripremnog razdoblja i morat ćemo dobro balansirati i paziti da nam se netko ne ozlijedi. Imamo popis od 26 igrača, koji ćemo skratiti, u London ćemo voditi 19 igrača, od čega će 17 nastupiti. Obavljeni su razgovori s klupskim trenerima naših igrača i zbog toga ćemo osloboditi Badelja i Subašića koji imaju težak raspored. A ostale ćemo pratiti i dalje, sve do trenutka kada ćemo skratiti popis.

Izbornik nije želio govoriti o Alenu Haliloviću, ali jest o Marku Livaji.

– Livaja je u krugu kandidata, na širem popisu. Gledao sam jučerašnju utakmicu, Marko je bio dobar i poslao sam mu poruku podrške. Svi koji ispunjavaju uvjete igranja za našu reprezentaciju imaju se priliku dokazati. Jaka je konkurencija u napadu, Livaja se mora nametnuti.

Petrić?

– Znamo kolike su Petrićeve mogućnosti, mislim da mu je ovo odlična prilika da konkurira za određenu minutažu. Posebno iz razloga što utakmicu igramo na stadionu Fulhama.

Kakva je situacija s Modrićem?

– Previše se polemizira oko Luke Modrića. Luka nije prošao kvalitetne pripreme i to se odrazilo na formu. Ja sam predvidio da će najkasnije do drugog mjeseca doći u najbolju formu. Trener je zadovoljan s Modrićem, a svjestan je i njegovih manjkavosti zbog upravo navedenih razloga. Real je veliki klub pa su normalno i očekivanja veća, ali tek sad počinje prava sezona i Luka će biti sve bolji.

Radoševića prate Napoli i Parma...

– Drago mi je da talijanski klubovi prate naše igrače, to svim mladim igračima može biti samo poticaj. Ja želim pomagati klupskom nogometu u Hrvatskoj, želim pomagati mladim igračima, ali onima koji to svojim igrama i ponašanjem zaslužuju.

Kakva je situacija s Eduardom?

– Eduardo je u iznimno jakoj momčadi, koja je igrala najljepši nogomet uz Borussiju u prvom dijelu Lige prvaka. Oni idu na osvajanje Lige prvaka. Biti u takvoj momčadi 12., 13., 14. igrač nije mala stvar. Njegova manja minutaža u klubu neće ugroziti njegov status u reprezentaciji. On je iskusan, svi znamo njegove kvalitete, a i dokazao uvijek kada je bio s nama.

– U London krećemo 4. veljače, jedna grupa kreće iz Zagreba, a ostali se pridružuju tamo.

Popis igrača: Pletikosa, Krešić, Strinić, Vida, Srna ,Ćorluka, Šimunić, Lovren, Schildenfeld, Maloča, Modrić, Vukojević, Radošević, Kovačić, Andrijašević, Sammir, Rakitić, Kranjčar, Ademi, Perišić, Olić, Petrić, Mandžukić, Jelavić, Kalinić, Eduardo.

Hrvatska U-21 reprezentacija igrat će prijateljsku utakmicu protiv Nizozemske, a vodit će ih braća Kovač.

– Drago mi je zbog dolaska vatrenih, onih koji su za Hrvatsku puno dali. Želim im puno uspjeha s mlađim selekcijama. Ovo je važan trenutak za naš nogomet. Primarni ciljevi su odlasci na velika natjecanja – rekao je Davor Šuker i prepustio riječ Niki Kovaču.

– Zahvaljujem svima iz HNS-a što su nam dali priliku. Znamo što znači nositi sveti hrvatski dres i to nam puno znači pa možemo reći kako ćemo činiti sve što možemo da i mladi igrači krenu našim putem. Nadam se da ćemo sa Štimcem imati odličnu suradnju, ali ne samo s njim, već i s Dinkom Jeličićem, izbornikom U-19 reprezentacije. Naš cilj je da mlade igrače osposobimo za A reprezentaciju. Imamo puno dobrih igrača, a mislim da sve možemo dići na još višu razinu. Ne želim otkrivati još tko će nam biti u stožeru. Kada budemo znali sva imena, onda ćemo to i objaviti. Nadam se da ćemo imati razumijevanja i strpljenja, da će mediji prema nama biti pozitivni, jer i mi smo pozitivni – rekao je Niko Kovač.

 

 

Komentara 2

Avatar Burviles
Burviles
13:06 21.01.2013.

ha,ha odmara Subašića,a od čega se je umoril,možda radi na škveru !

SA
SI aka SI
13:38 21.01.2013.

21.01.2013. u 13:06h Sef je napisao/la: ha,ha odmara Subašića,a od čega se je umoril,možda radi na škveru ! --------------------- ne pizdi, čovjek pretrći 12-13 km po utakmici, a odigra barem dvije tjedno. Bori se na nekoliko frontova i čuvaju ga za 1/2 finale LP

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije