Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije izbornika

Štimac: Bili smo hrabri, svojim igračima mogu samo reći "bravo"

Srbija - Hrvatska (1)
Pixsell
07.09.2013.
u 08:00

- Najprije bih želio zahvaliti na gostoprimstvu, osiguranje bilo vrhunsko, iako se ja ne osjećam ugodno uz takvo osiguranje

- Žalim za propuštenim – bile su prve riječi našeg izbornika Igora Štimca kad smo ga zamolili da nam kaže osnovne dojmove nakon utakmice.

I odmah se \"ubacio\" jedan domaći novinar:

- Ma za čime vi to žalite?

- Za olako propuštenim vodstvom 1:0, nakon samo desetak minuta, Srbija je izjednačila! Potom, za neiskorištenim igračem više, nakon samo pet minuta i Šimunić je zaradio crveni karton. Prava momčad poput Hrvatske mora situaciju s igračem više riješiti tako da u zadnjih 15 minuta zabije još gol-dva – govorio je Štimac i pojasnio taktiku: - Prepustli smo Srbiju dominaciju, jer smo znali da u tom ritmu neće izdržati više od poluvremena. Dogovorili smo se da u drugom dijelu visoko napadnemo i pritisnemo Srbe, to smo i učinili i zabili gol. Potom je dogovor bio da napadače zamijenimo veznim igračima, kako bismo zadržali ritam igre, no taj dio dogovora nije bio proveden. Ali, svejedno sam ponosan na svoju momčad i svim igračima mogu samo reći \"bravo\"! Trebalo je doći u Beograd motiviranoj Srbiji, koja je još tražila svoju šansu za odlazak na SP. Mi smo bili hrabri i uzeli bod potentnoj momčadi Srbije, kojoj nedostaje iskustvo.

Jeste li se pozdravili sa Sinišom Mihajlovićem?

- Naravno! Da ga manje kritiziraju srpski mediji, možda bi imao i bolji rezultat, jer radi dobar posao.

Ozračje na stadionu?

- Najprije bih želio zahvaliti na gostoprimstvu, osiguranje bilo vrhunsko, iako se ja ne osjećam ugodno uz takvo osiguranje. A ona očekivana destrukcija koja se događala na tribinama naš je zajednički problem, i mi u Zagrebu borimo se protiv toga. I nadam se da će u budućnosti sve ipak biti mnogo pozitivnije – rekao je Štimac, dodavši da je sudac Brych vrhunski odradio posao.

>>Mandžukić: Krivo smo shvatili izbornikove upute prije utakmice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije