Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL, 20. kolo

Split pobijedio Zagreb u utakmici s pet pogodaka, dva gola Bellea

Split vs Zagreb, HNL (1)
Ivana Ivanović/Pixsell
15.02.2013.
u 18:52

Ćiro će bodove ostanka morati tražiti negdje drugdje, Split ipak pripada boljim hrvatskim momčadima

Ostao je Ćiro Blažević bez bodova u Parku mladeži, Split je pobijedio Zagreb sa 3:2 (1:0). Ćiro će bodove ostanka morati tražiti negdje drugdje, Split ipak pripada među bolje hrvatske momčadi. Ćiro je prije utakmice govorio da bi bio zadovoljan bodom, ali ostao je i bez njega.

Drugo poluvrijeme bolje

Domaći su dvoboj otvorili vodstvom već u 8. minuti. Veliki posao odradio je Glavina koji je pretrčao cijeli lijevi bok i uposlio Bellea, koji je točnim udarcem svladao nemoćnog Livakovića. Bio je to početak kakav nije priželjkivao Zagrebov trener Ćiro Blažević. Želio je što duže održati “nulu”, koja bi Split nagnala na nervozu, ali Belle mu je poremetio planove. Usto, Ćiro je baš u vrijeme primljenog gola bio s igračem manje, pomoć se ukazivala Kenanu Hadžiću, koji je u početnim minutama dva puta bio srušen i zamijenjen je u 10. minuti. Nedostajali su Zagrebu i "kartonirani" Hrvoje Štrok te Mladen Pelajić. Šovšić je nekako bio skriven, teško je dolazio do lopte. S druge strane Split je bio bez Hrgovića, Rebića, Radeljića i Fučeka, koji su vukli kartone iz prvog dijela sezone, ali Zoran Vulić ima takav kadar da se izostanak četvorice nogometaša baš i nije osjetio. Splitovom treneru najvažnije je da se vratio Ivica Križanac, koji je bio prehlađen i nije u punom treningu. Prvo poluvrijeme nije bilo baš sadržajno, igralo se s previše prekršaja, sjeckanja igre, bila to ona prava prvenstvena utakmica.

U nastavku, pak, neka sasvim druga priča. Najprije je Zagreb u 56. minuti izjednačio, Abudrahimi je prošao, Glumac i Križanac slabo su reagirali, a Lovro Medić pospremio je loptu u mrežu.

Pogodak za pogotkom

Još dok su gosti slavili izjednačenje, stigla ih je kazna. Ovaj put "procurio" je lijevi bok, Radotić je prošao, a Vojnović klizećim startom povisio na 2:1. Na 3:1 povisio je Belle u 68. minuti, a drugi pogodak za goste postigao je Šovšić iz jedanaesterca.

>>>Ćiro: Zagreb će ostati u ligi, a tko će ispasti j... mi se

>>>Zadrani se bolje snašli u blatu u Zaprešiću

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije