Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORTUGAL - BRAZIL (16:00) Obala b. - Sj. koreja (16:00)

Slonovi na demoralizirane Korejce, Robinho na Ronalda

Luis Fabiano Cristiano Ronaldo
AFP
25.06.2010.
u 12:11

Pitanje je kako će se suprotstaviti Sjeverna Koreja koja je sigurno uzdrmana visokim porazom od Portugala.

Nogometni stroj kakav je napadač Obale Bjelokosti Didier Drogba bi u normalnim uvjetima svojom snagom vjerojatno mogao srušiti neki tanji zid.

Drogba nije zablistao

Ipak, evidentno je koliko je na njega utjecala ozljeda ruke iz prijateljskog susreta s Japanom. Bez obzira što je govorio kako ozljeda na njega ne utječe, to svojom igrom do sada nije demantirao. Obala Bjelokosti u velikoj mjeri ovisi o Drogbi, koji je jedini lider te momčadi na travnjaku. Nasuprot Obale bjelokosti će imati Sjevernu Koreju. Ta je momčad prikazala dva lica. Jedno borbeno protiv Brazila, ali i jedno uistinu konfuzno kada ih je torpedirao Portugal s nevjerojatnih 7:0. Pitanje je u kakvom će mentalnom stanju ta momčad dočekati susret protiv Drogbe i društva. Sjeverna Koreja nema nikakvih šansi da prođe u drugi krug, dok Obala Bjelokosti, uz pobjedu s velikim brojem pogodaka mora čekati poraz Portugala u susretu s Brazilom. Istina izgledi za Obalu Bjelokosti i nisu tako dobri, ali postoje. Ostaje vidjeti kako će se dvije momčadi prikazati u susretu, koji mogu čak odigrati bez većih pritisaka.

Pritisci

Osim ako pritisak neće biti društveno korisni rad u jednom od sjevernokorejskih rudnika, koji se pojavljuje kao mogućnost za igrače S. Koreje za lošu izvedbu protiv Portugala. Pored toga ostaje upitno hoće li i kada ponovno susret Sjeverne Koreje biti u izravnom prijenosu na nacionalnoj televiziji. Pritisci postoje na obje strane. Sigurno je da bi Obala Bjelokosti željela prikazati nešto od neospornog talenta kako bi pokazala da na svjetsku smotru nogometa nisu došli nezasluženo.

Od susreta Portugala i Brazila očekuje se puno, a u najmanju ruku bi to trebala biti atraktivna utakmica. Dovoljno je spomenuti majstore driblinga poput Robinha i Cristiana Ronalda. Godine 2007. u englaskom hramu nogometa Wembleyu Portugal je u prijateljskoj utakmici u svakom elementu nadigrao Brazil i pobijedio ga s 2:0. Briljirala su tada sjajna portugalska krila Quresma i Ronaldo. Obojica su u svakom kontaktu s loptom doslovno ismijavala braniče brazilske reprezentacije.

U svojoj domovini Brazil je nakon tog susreta pretrpio salvu kritika, a mediji su se šalili na način 'tko je ovdje Brazil; Portugal održao poučno predavanje iz sambe'. Istina Brazil im je godinu kasnije uzvratio (6:2), ali taj susret kao da nije zadovolji ukuse navijača 'karioka'. Sada je situacija znatno drugačija. U slučaju je veliki rezultatski ulog na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Portugal bi trebao najmanje neki neodlučen ishod kako bi bio siguran da prolazi u drugi krug.

Brazil je već osigurao drugi krug, samo je pitanje da li u njega ulazi kao prva ili druga momčad skupine. Ipak, ne treba se zanositi da reprezentacije poput dvije spomenute hoće, znaju i mogu igrati na neodlučen rezultat. I jedni i drugi će željeti pobjedu pod svaku cijenu. Portugal je protiv Južne Koreje odigrao fantastičan susret i natrpao im mrežu sa sedam golova do vrha. 
U obje vrste upitni su nastupi dva 'play makera'. Rođeni Brazilac Deco, koji nastupa za Portugal, sam je priznao kako je pred njima velika borba s ozljedom, te je pitanje kakvu će moći pružiti izvedbu.

- Osjećam se 'tako – tako'. Na susret ću pokušati i jače 'potegnuti' pa vidjeti kako ću se osjećati – kazao je Deco.

Ozlijeđenog Brazilca Elana u susretu s Obalom Bjelokosti su iznijeli s travnjaka u 67. minuti, te je i njegov nastup upitan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije