Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTIMIZAM LOKOSA

Šitum: Uzet ćemo kup, Hajduk nas još nije pobijedio

'28.03.2013., Stadion u Maksimiru, Zagreb - 25. kolo MAXtv Prva liga: Lokomotiva - Inter Zapresic. Mario Situm, Matej Bagaric.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Goran Stanzl/PIXSELL
18.04.2013.
u 21:12

– Neće igrati preveliku ulogu to gdje ćemo igrati. Znamo da će Poljud biti prepun, ali mi ćemo i u Splitu igrati napadački, na pobjedu - smatra Šitum

Izvrsnu su utakmicu nogometaši Lokomotive odigrali protiv Cibalije i 3:0 pobjedom ostvarili povijesni uspjeh kluba plasiravši se u finale Hrvatskog kupa gdje će se sučeliti s Hajdukom.

– Znali smo da smo bolji, bili smo svjesni da Cibalia na našem, izvrsnom travnjaku u Maksimiru nema nikakve šanse – rekao nam je Mario Šitum (21), najbolji igrač lokosa, koji je zabio prvi, sjajni gol s 30 metara.

Tko je favorit u finalu?

– Mi smo blagi favoriti. Još nismo izgubili od Hajduka, u pet utakmica tri puta smo ih pobijedili, a dva smo puta remizirali. U zadnje dvije utakmice bilo je 5:1 i 3:0 za nas, tako da ćemo i uoči finala biti puni samopouzdanja. Uživat ćemo u finalu, bit će to velike utakmice i naravno da se nadam pobjedama i trofeju.

Biste li željeli da se prva utakmica igra u Zagrebu ili u Splitu?

– Neće to igrati preveliku ulogu. Znamo da će Poljud biti prepun, ali mi ćemo i u Splitu igrati napadački, na pobjedu.

Prije dvije godine, u svom debiju, zabili ste pobjedonosni gol za Dinamo u Karlovcu, tada je sportska javnost čula za vas. No, niste se naigrali u Dinamovu dresu, uslijedile su i ozljede koje su vas udaljile od terena. Je li vam povratak u Dinamo najvažniji?

– Želim igrati u nekoj od liga petice, želim igrati u Ligi prvaka. No, svjestan sam da je preda mnom još mnogo napornog rada. E sad, hoću li otići u inozemstvo iz Lokomotive ili iz Dinama, posve mi je svejedno. Važno mi je da igram i da se normalno igrački razvijam.

Dakle, posudbu u Lokomotivu niste shvatili kao degradaciju?

– Ma ni slučajno! Štoviše, tražio sam posudbu jer sam smatrao da u Dinamu nisam imao dovoljnu minutažu. I ta je odluka bila pun pogodak. U Lokomotivi mi je sjajno, u vrhu smo ljestvice, u finalu kupa, prepuni smo ambicija, \"škvadra\" je izvrsna. Pun sam samopouzdanja i siguran sam da ću ostvariti snove i imati uspješnu karijeru – samouvjeren je Šitum.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije