Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neredi

Ratno stanje u Sarajevu: Sukobili se navijači Željezničara i Maribora

Odbojka na pijesku
Foto: AFP
1/2
24.07.2012.
u 13:49

Boce, kamenje, stolci, baklje... letjeli su na sve strane, a u neredima su ozlijeđeni jedan policajac i jedan slovenski navijač.

Na nekoliko minuta središte Sarajeva izgledalo je u utorak prijepodne poput ratne zone! Naime, navijači Željezničara i Maribora, čiji klubovi večeras igraju uzvratnu utakmicu drugoga pretkola Lige prvaka, sudjelovali su u masovnoj tučnjavi. Boce, kamenje, stolci, baklje... letjeli su na sve strane, a u neredima su ozlijeđena i dva policajca.

Tučnjava je potrajala nekoliko minuta, a onda je policija uspjela izdvojiti slovenske navijače, natjerati ih u tzv. stakleni grad odakle su prevezeni do stadiona Koševo. Napravljena je i velika materijalna šteta na terasama kafića i okolnim trgovinama.

Sukob je izbio nešto prije 12 sati, a dogodio se pred katedralom u centru Sarajeva. Masovna tučnjava, javljaju mediji iz susjedne zemlje, izbila je kad su domaći navijači Manijaci napali gostujuće Viole nakon prvotnih verbalnih obračuna. Policija, koja je za ovu, ali i utakmicu Sarajeva i Levskog formirala poseban stožer, brzo je razdvojila sukobljene strane. Iako su prve informacije govorile o najmanje 10 ozlijeđenih, glasnogovornica Kliničkog sveučilišnog centra u Sarajevu Biljana Jandrić potvrdila je da su na odjel dovezeni jedan od navijača Maribora i jedan policajac.

– Policajcu je slomljen prst na desnoj ruci i nakon zbrinjavanja će biti pušten kući, dok dečko iz Maribora ima modricu na čelu. On je svjestan, komunikativan, no čekamo nalaz neurokirurga – istaknula je Jandrić.

Drugi izvori pak tvrde da su Slovenci izazivali paleći tende na kafićima i izvikujući zloglasnu parolu: "Nož, žica, Srebrenica" te ime Slobodana Miloševića.

Ključne riječi

Komentara 109

PJ
pjotr
21:06 24.07.2012.

Hehe jesu to slovenci došli u bosnu tražiti ćaću???

OB
-obrisani-
13:58 24.07.2012.

Slovenski navijači Admir, Fatmir, Čazim, Mirsad, Dino, Samir, Amir, Muhamed i ostali, izazivali su navijače Željezničara i porazbijali Sarajevo.

GY
gyekenyes
19:33 24.07.2012.

Bosanska posla, ajmo Slovenci hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije