Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Argentina - Njemačka, 16.00

Panika kod gauča zbog Messija koji ipak igra

Diego Maradona Lionel Messi
Reuters
03.07.2010.
u 09:21

U njemačkom kampu na zidovima slike Diega s cigarom, a igrači su uzeli strelice za pikado.

Malo je reći da su to dva stara neprijatelja. I uvijek su bili, iako nikada takav medijski rat do sada nije viđen. I samo je jedan razlog - Diego Armando Maradona! I mi novinari koji navijamo da nešto bubne. U Erasmiji (malom Münchenu), gdje su Nijemci čekali strašan sraz četvrtfinala, prvo sam vidio njemačku disciplinu i odgovornost.

– Danas ne radim, jer mi je istekao ugovor – rekao je Joachim Löw 1. srpnja.

Prljavi i prgavi Argentinci

Dobro, neće baš iz Kölna potegnuti inspekcija rada, ali Löw je tako naučio. Naravno, ugovor ga je čekao na stolu. Barem još tri dana. A onda se, na moje iznenađenje, pojavila verbalna anarhija. Na svim su zidovima slike Diega s cigarom, a igrači su uzeli strelice za pikado.

– Premlad sam da bih ga se sjećao, a o njemu samo znam što je radio u privatnom životu. A to nije nešto što bi me fasciniralo – rekao je 22-godišnji Thomas Müller.

Njegov stariji suigrač Bastian Schweinsteiger optužio je Maradonu:

– Kod njih je anarhija, igrači rade što žele. Maradoni nije lako.

Oliver Bierhoff je na kraju sve začinio:

– Izvan terena su to dobri dečki, ali na travnjaku su prgavi, prepotentni i prljavi.

Nijemci su, eto, tako pripucali kao da se boje gauča.

U kampu Argentinaca sve je bučnije, anarhičnije i neorganiziranije. Pravi cirkus za medije, glasnogovornica se ne može obraniti od nasrtljivih argentinskih novinara koji su prosvjedovali što nema Diega.

Prilika za osvetu

– Pa ne može vam stalno biti na raspolaganju.

Diego, pak, više mrzi Nijemce nego Engleze.

Naime, meksički sudac Edgar Codesal u Rimu 1990. izmislio je kazneni udarac nakon kojeg je Andreas Brehme Elf odveo na krov svijeta.

– U životu sam doživio dvije velike prijevare. Prvu 1994. godine kada sam zbog nekoliko kapljica efedrina morao napustiti reprezentaciju, ali puno teže mi je bilo u Italiji. Samo je moj Napulj bio uz mene, svuda su mi zviždali. I u Rimu su navijali za Nijemce. I sve bih to podnio, ali Fifinu prijevaru u finalu nikad. I kad-tad ću im se osvetiti – poručio je više puta Maradona.

Priliku će imati već danas, a za to mu treba raspoloženi Lionel Messi, koji, prema posljednjim informacijama, ima visoku temperaturu. Zato su Argentinci u panici. Ipak, iako ga je viroza iscrpila, iz argentinskog saveza potvrdili su da će Messi ipak igrati.

Cufreova sjećanja

Leandro Cufré, argentinski nogometaš zagrebačkog Dinama, za koji je nakon prilagodbe igrao nekoliko puta vrlo dobro, i te kako se dobro sjeća Berlina prije četiri godine.

Naime, Njemačka je put u polufinale pronašla baš u igri protiv Argentine, i to izvođenjem kaznenih udaraca. A na toj utakmici došlo je do velike gužve, naguravanja, a Leandro Cufré bio je na klupi s koje je uskočio u gužvu, te jednim high-kickom pogodio nekog od igrača Elfa u prsa. Za taj “pothvat” dobio je crveni karton. (if)

Komentara 2

DA
dario2612
10:20 03.07.2010.

samo te dvije prijevare je doživio u životu ? a gol rukom protiv engleske nije bila prevara, tevezov gol meksiku isto nije prevara ?!

OB
-obrisani-
13:07 03.07.2010.

Panika kod gauča zbog Messija koji ipak igra.. Bez panike kod kockastih sa zapadnog balkana zbog Luke Modrića i Ivice Olića koji se spokojno kupaju na Jadranu u vrijeme World Cupa..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije