Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KATASTROFA U SOFIJI

Nova pljuska modrima: Ludogorec razbio Dinamo 3:0!

Dinamo Ludogorec (1)
Foto: Zlatko Skrinjar/HaloPix/PIXSELL
1/4
03.10.2013.
u 22:54

Bila je to još jedna blijeda partija momčadi Branka Ivankovića koja je golove primila nakon tragikomičnih grešaka u obrani.

Dinamova obrana izdržala je u Sofiji samo 12 minuta. Po tko zna koji put ove sezone suparnik je plavima zabio iz peterca, nakon nabačaja obrana je ostala skamenjena, kao i vratar Zelenika, a Junior Quixada zabio je neometan.

Na žalost, vratar Zelenika još jednom je pokazao da je ipak zelen za europske utakmice. Ne svojom krivicom uletio je u vatru i njegova pogreška opet je preskupo koštala plave. U 34. minuti ispucao je loptu točno u noge Misidjanu, a Nizozemac je maestralno zakucao loptu u rašlje. Dinamo je već nakon pola sata bio na koljenima, nemoćan i posramljen kao da igra protiv Reala na Bernabeuu.

Sare rano zamijenjen

Dinamo (s čak sedmoricom Hrvata u prvih 11, uključujući i Sammira) je u prvom poluvremenu sofijske utakmice imao samo dva bljeska. U 21. minuti vratar Stojanov sjajno je obranio dobar pokušaj Soudanija, a isti dvojac bio je na sceni i u završnici, i opet je Bugarin izašao kao pobjednik. U bljeskove ubrajamo i odluku Branka Ivankovića, kada je u 39. minuti s travnjak povukao izgubljenoga Bakarya Sarea. Ali, Profesore, kako je taj igrač uopće završio u prvih 11!?

Ušao je Duje Čop i odmah namjestio šansu Soudaniju. I studijski komentator HTV-a Velimir Zajec odmah je konstatirao:

- Bilo bio bolje da je ova postava zaigrala od početka...

Ludogorec se opet predstavio kao ozbiljna, tehnički dotjerana momčad (čak četvorica Brazilaca u prvih 11), za razliku od tromih, usporenih, neraspoloženih zagrebačkih vedeta. Opet se sve svodilo na čekanje Sammirovoga poteza, a oni su se počeli nizati kad je već sve otišlo kvragu...

Zoki traži pojačanja

U 50. minuti Sammir je idealno pronašao Soudanija, a Alžirac opet u čistoj gol-šansi pucao ravno u vratara Stojanova. Potpuna pomrčina Soudaniju se dogodila u 61. minuti kada je napucao Šimunovića, a iz odbijanca treći pogodak postigao je Dijakov.

Ne pamti se slabiji start nekoga trenera na klupi plavih. Ne računamo li pobjedu nad petoligašem Suhopoljem u Kupu, Ivanković je u pet ozbiljnih utakmica u prvenstvu i Europskoj ligi pobijedio samo jednom, Osijek u Gradskom vrtu.

Dinamu je ovo četvrti uzastopni poraz u Europskoj ligi, drugi ove sezone, a posljednju pobjedu u grupnoj fazi natjecanja ostvario je 4. studenoga 2010. godine u Bruggeu s Vahom na klupi. Od tada je u skupinama EL-a i LP-a odigrao 16 utakmica i u njima uzeo samo jedan jedini bod, protiv kijevskog Dinama.

Na utakmici u Sofiji nije bilo Dinamovoga sportskog direktora Zorana Mamića. Navodno je i dalje u potrazi za rješenjima za stoperske pozicije. Ali, želi li Dinamo nagodinu igrati zapaženiju ulogu u Europi, potrebna mu je temeljita rekonstrukcija. Od dvojice novih golmana, preko stopera, do napadača-killera. A ostanu li plavi još neko vrijeme na nuli u Europskoj ligi, vrlo vjerojatno će se brzo početi odbrojavati i Profesoru.

>> Ivanković: Svaka čast Ludogorecu, ali mi smo došli po pobjedu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije